Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dodanie sensorów i kamery do wersji bez.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dodanie sensorów i kamery do wersji bez.

Witam. Mam pytanie czy orientuje się ktoś z forumowiczów jak wygląda sytuacja z dodaniem sensorów i kamery na przedniej szybie? Mam wersję tylko z lusterkiem a szyba jest pęknięta i zastanawiam się jak wielki to problem z dodaniem tych systemów może ktoś to już robił. Na pewno nie mam instalacji w podsufitce pod sensor i kamerę. Czy lepiej nie kombinować i zamawiać szybę taką jak mam.

Pozdrawiam Piotr.

to chyba nie sa tanie rzeczy.
    A radar w zderzaku? Masz już części z jakiegoś rozbitka ?
    Civic X 2.0 USA

Comment

Nie mam nic dlatego pytam zanim się wsadzę na minę. Wiec zamawiam szybę raczej taką jak mam teraz. Dzięki za podpowiedź.

Comment

Mam kontakt z kilkoma osobami, które na siłę z 1,5 USA chciały zrobić wersje UE ale jeszcze nie słyszałem o pomyśle montowania radaru itd.
        Civic X 2.0 USA

Comment

Zamieszczone przez rm_125 Zobacz posta
          które na siłę z 1,5 USA chciały zrobić wersje UE ale jeszcze nie słyszałem o pomyśle montowania radaru itd.
          Pokutuje tu (jak i na FB) jakaś mania nazywania robienia wersji z USA na UE.
          I to jest własnie na siłę jakieś błędne myślenie propagowane... Bo tu nie chodzi o podział na UE, USA czy inne kontynenty.
          Tu chodzi o ulepszanie/usprawnianie auta. Bogate wersje nie są zarezerwowane jako przywilej EU. Zdarzają się i w USA. Modyfikacje jak poprawienie hamulców, zmiany świateł i szereg innych podobnych zmian były robione odkąd pamiętam przez hondziarzy od lat. Znany jest przecież styl JDM opierający się na gadżetach seryjnych z rynku japońskiego który nie miał stricte na celu robienia na siłę wersji japońskiej z europejskiej. Chodziło o styl, klasyczny wygląd a nie o zmianę/ukrycie pochodzenia. Jak ktoś myśli, ze ludzie jeżdżący wersją USA się tego wstydzą to serio jest w błędzie... Co jest złego w ulepszaniu auta? Jak jest zrobione to z głową i sztuką mechaniki to wg mnie nic. Nie mam jakiegoś systemu, który mogę mieć to go zakładam jak mam chęć ale nie dlatego że upodobniam się do EU tylko dlatego, że chce/mogę to mieć i postanowiłem, że będę to miał. Lepsze światła, składane lusterka, lepsze hamulce i mnóstwo innych zmian to nie zmiana rodowodu tylko zabawa bądź potrzeba.
          Tak samo jak czepianie się ludzi, że dokonują zmian stylistycznych upodabniając do wersji Type R. Faktycznie to lekka wiocha jak 180KM auto ma lotkę od 320KM TajpaRa ale założenie czerwonych znaczków do białej budy FK7 wcale nie znaczy, że właściciel na siłę robi się Tajpera (to nie jest napis TypeR czy inny Mpower doklejony do BMW 316D) tylko, że to się dobrze komponuje wizualnie i zwyczajnie chciał takie mieć bo są wypukłe i ładniejsze od fabrycznych bezpłciowych sreberek
          Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
          Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

o czym Ty teraz piszesz?
            te "ulepszenia" są po to żeby szybko sprzedać auto a nie żeby jeździło się lepiej.
            A Ty piszesz o zwykłych modyfikacjach.

Ja mam USA i wyzbyłem się wszelkich kompleksów
            Civic X 2.0 USA

Comment

te "ulepszenia" są po to żeby szybko sprzedać auto a nie żeby jeździło się lepiej.
              serio?
              To jak zakładam chłodnice skrzyni biegów, której nie ma USA to po to żeby sprzedać auto? żeby zrobić sobie wersje UE?
              Czy może jednak żeby latać bez kłopotu nie martwiąc się o skrzynie CVT????
              Jak twórca tematu pyta o kamerę i sensory to też żeby sprzedać auto? A może chce z tego korzystać podczas własnej normalnej eksploatacji?
              Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
              Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Mój civic jest z kanady ale jak mam szybę do wymiany to pomyślałem że fajnie by było przy okazji coś dołożyć ale jak mam rozgrzebać połowę samochodu to się nie kalkuluje. Dodatkowi dochodzi jeszcze programowanie wiec lepiej odpuścić. Nie orientuję się jeszcze jak to jest w hondzie ale np w volvo to prawie każdy moduł trzeba online do programować, nie wystarczy dodać tylko fizycznie, stąd moje pytanie.

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                  serio?
                  To jak zakładam chłodnice skrzyni biegów, której nie ma USA to po to żeby sprzedać auto? żeby zrobić sobie wersje UE?
                  Czy może jednak żeby latać bez kłopotu nie martwiąc się o skrzynie CVT????
                  Jak twórca tematu pyta o kamerę i sensory to też żeby sprzedać auto? A może chce z tego korzystać podczas własnej normalnej eksploatacji?
                  czemu to co napisałem wziąłeś do siebie ? akurat Ciebie nie miałem na myśli
                  Civic X 2.0 USA

Comment

Zamieszczone przez interside Zobacz posta
                    Mój civic jest z kanady ale jak mam szybę do wymiany to pomyślałem że fajnie by było przy okazji coś dołożyć ale jak mam rozgrzebać połowę samochodu to się nie kalkuluje. Dodatkowi dochodzi jeszcze programowanie wiec lepiej odpuścić. Nie orientuję się jeszcze jak to jest w hondzie ale np w volvo to prawie każdy moduł trzeba online do programować, nie wystarczy dodać tylko fizycznie, stąd moje pytanie.
                    to musiał byś kupować system pod auto z Kanady
                    Nie warto
                    Civic X 2.0 USA

Comment

to musiał byś kupować system pod auto z Kanady
                      Nie warto
                      Też już tak myślę zamawiam szybę jak jest.

Comment

Working...
                      X