Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czujniki parkowania - bład Sprawdź system

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czujniki parkowania - bład Sprawdź system

Cześć,
    Po wymianie dwóch tylnych czujników parkowania (na oryginalne) po włączeniu czujników pojawia się błąd "Sprawdź system" a czujniki nie działają żadne (z przodu też) po wyłączeniu przyciskiem błąd znika. Prawdopodobnie trzeba im zrobić procedurę inicjalizacji. Nie wiecie czy jest na to jakiś sposób bez podłączenia komputera w ASO ?

Trzeba odczytać jaki błąd wyskakuje. Z jakiego powodu była wymiana czujników?
    To normalne, że nie będą działać ani przednie ani tylne jeśli jest błąd systemu.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
      Trzeba odczytać jaki błąd wyskakuje. Z jakiego powodu była wymiana czujników?
      To normalne, że nie będą działać ani przednie ani tylne jeśli jest błąd systemu.

Były porysowane, ktoś mi wjechał w tył, wymieniony był zderzak i dwa czujniki. Przed demontażem wszystko działało, a nie chce mi się ściągać znowu zderzaka i podłączać starych żeby sprawdzić. Nie Hondowskie komputery nie wykazują błędów - sprawdzałem dwoma.

Comment

No to trzeba podłączyć HDS. skoro na liczniku wyskakuje błąd systemu to musi być on zapisany w systemie. Inaczej ciężko pomóc. Po wymianie czujników na takie same numery nie trzeba robić inicjalizacji.

Comment

Podjadę w poniedziałek do ASO i sprawdzę. Ja mam identyczny problem jak tu: https://www.youtube.com/watch?v=6FCmlwrGCgA jest sygnał potwierdzający jak w instrukcji tu ale niestety nie działa dalej.
          Last edited by spurlos; 09-04-2022, 15:03.

Comment

Tu masz po Polsku opis.
            Screenshot_20220409-155220_Acrobat for Samsung.jpg

Comment

Dzięki, spróbowałem raz jeszcze choć wcześniej robiłem tak samo, albo ja jestem ułomny albo procedura do mojego civica nie działa albo problem leży gdzie indziej.

Comment

Zamieszczone przez spurlos Zobacz posta
                a nie chce mi się ściągać znowu zderzaka i podłączać starych żeby sprawdzić.
                niestety inaczej się nie da. Co masz na myśli "starych", bo jeśli czujniki nie są takie same, to nie będzie to działać.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                  niestety inaczej się nie da. Co masz na myśli "starych", bo jeśli czujniki nie są takie same, to nie będzie to działać.
                  Numer części był ten sam, okaże się dziś w ciągu dnia, i tak mi olej w ASO wymieniają to przy okazji sprawdzą.

Dla zainteresowanych, gdyby ktoś miał podobny problem. Pomaga ponowna adaptacja za pomocą HDS.
                  Last edited by spurlos; 11-04-2022, 20:24.

Comment

Zamieszczone przez spurlos Zobacz posta
                    Numer części był ten sam, okaże się dziś w ciągu dnia, i tak mi olej w ASO wymieniają to przy okazji sprawdzą.

Dla zainteresowanych, gdyby ktoś miał podobny problem. Pomaga ponowna adaptacja za pomocą HDS.
                    Ten sam problem u mnie, po kolizji czujniki wymienione na nowe 3 z 4 i błąd niestety nie znikł. Adaptacja u mnie w ogóle nie przechodzi według instrukcji.

Posiada ktoś z forumowiczów może schemat czujników na przód? Sprawdzę czy są w odpowiednich miejscach z tego co kojarzę dwa środkowe czujniki u mnie to 39680-TEX-Y111-M1 natomiast lewy od strony kierowcy to 39680-TEX-Y310-M1. Nie mam numeru tego czwartego czujnika
                    Last edited by Sinres; 24-01-2023, 12:35.

Comment

Working...
                    X