Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie działa przycisk otwierania tylnich szyb z drzwi kierowcy.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie działa przycisk otwierania tylnich szyb z drzwi kierowcy.

Witam serdecznie. Zauważyłem dziwna rzecz mianowicie tylne szyby nie otwierają i nie zamykają się z panelu na drzwiach kierowcy. Z tylu przyciski działają jak należy nie ma żadnego problemu. Coś jest poprzestawiane w opcjach ? Czy po prostu mam jakiś wadliwy panel ?

nie miałeś odłączanego AKU np? Może spróbuj zaprogramować na nowo tylne szyby z przycisku?

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

Faktycznie mogło
      Się tak zdarzyć ze miałem odłączony. Możesz mi powiedzieć jak
      Się programuje ?

Comment

1. Ustawić pojazd w trybie ZAPŁON.
        2. Całkowicie opuścić szybę sterowaną elektrycznie, używając przełącznika OPUSZCZANIA szyby w drzwiach kierowcy.
        3. Otworzyć drzwi kierowcy. UWAGA: Czynności opisane w punktach 4-7 należy wykonać z odstępem maksymalnie 5 sek.
        4. Ustawić pojazd w trybie OFF (LOCK).
        5. Nacisnąć i przytrzymać przełącznik opuszczania szyby sterowanej elektrycznie.
        6. Ustawić pojazd w trybie ZAPŁON.
        7. Zwolnić przełącznik OPUSZCZANIA szyby sterowanej elektrycznie.
        8. Powtórzyć trzykrotnie czynności opisane w punktach 4-7.
        9. Odczekać przynajmniej 1 sek. Pamięć szyb sterowanych elektrycznie skasowana.

10.Upewnić się, że funkcja AUTOMATYCZNEGO OTWIERANIA i ZAMYKANIA nie działa. Jeżeli funkcja automatycznego zamykania i otwierania działa, powrócić do punktu 1.
        11.Całkowicie opuścić szybę sterowaną elektrycznie, używając przełącznika OPUSZCZANIA.
        12.Przestawić w górę i przytrzymać przełącznik PODNOSZENIA szyby sterowanej elektrycznie aż do jej całkowitego zamknięcia, po czym trzymać przełącznik w tym położeniu jeszcze przez przynajmniej 1 sek.

13.Korzystając z funkcji AUTOMATYCZNEGO PODNOSZENIA i AUTOMATYCZNEGO OPUSZCZANIA szyby w drzwiach kierowcy, sprawdzić, czy moduł sterujący szyb sterowanych elektrycznie został wyzerowany:Jeśli szyba nadal nie działa w trybie automatycznym, powtórzyć procedurę kilka razy, zwracając szczególną uwagę na 5 sek ograniczenie czasowe pomiędzy krokami.

To jest reset całego modułu. Możesz też spróbować samymi przyciskami tylnych szyb. Otwierasz całkowicie szybę, podnosisz i przytrzymujesz przycisk.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka
        Last edited by Paluch; 05-04-2021, 11:16.

Comment

Niestety nie pomogło szyby z przodu pięknie jadą w auto. Ale tył z panelu kierowcy stoi co dziwne panel
          Swieci przycisk blokowania szyb tez działa

Comment

Spróbuj ręcznie z tylnych drzwi otworzyć i zamknąć i później zobacz w auto na drzwiach kierowcy.
            Moja Honda
            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Tak robiłem otworzyłem tylne ręcznie z tyłu przyciskiem potem zamknąlem, ale z drzwi kierowcy ni cholery nie chce działać. Bardzo to dziwne...

Comment

Bezpieczniki sprawdzałeś czy wszystkie ok?
                Moja Honda

Comment

Tak wszystkie są OK. No nie wiem już sam, chyba kupię panel na próbę bo nie mam pomysłu.

Comment

A pilotem zamyka ?

Comment

A odłączałeś akumulator na chwilę?
                      Moja Honda

Comment

Odłączałem nic to nie zmienia Dziwna sytuacja co prawda jezdze przeważnie w 2 osoby więc mi to nie przeszkadza, ale działać powinno jednak....

Comment

Working...
                        X