Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio cyfrowe problem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Radio cyfrowe problem

Witam. Szukałem ma forum, ale nie znalazłem takiego problemu. Jak jest dajcie link. Czy ktoś miał problemy z radiem cyfrowym? Zrywa mi sygnał, raz częściej raz rzadziej, ale na tyle często, że słuchać nie da się. Dźwięk super, ale ciągle przerywa.
    Byłem w ASO, coś robili z oprogramowaniem, ale nic to nie dało.
    Jakieś pomysły? Kwestia oprogramowania/jakiejś regulacji, ustawień komputera czy raczej coś z anteną? Radio zwykłe działa dobrze.

Rozumiem że antena to shark fin, a te często powoduję problemy. Czy na FM nie zauważyłeś pogorszenia odbioru, tzn. nie łapiesz stacji w obszarach gdzie wcześniej był odbiór?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Comment

To problem poziomu wdrożenia radia cyfrowego w naszym kraju, który jest tak na prawdę w powijakach i zasięg jest po prostu słabiutki.

Comment

To ja skorzystam z okazji i zapytam jak usunąć lub dodać stacje w DAB ?

Comment

Pokrycie sygnałem DAB w naszym kraju jest bardzo słabe. Ja słucham Trójki często i jeżdżąc po Polsce słyszę jak przełącza się często między DAB a FM. W mieście działa super ale już gdzieś na trasach najlepiej w menu włączyć automatyczne przełączanie się na FM i wtedy po problemie zrywania sygnału.

Comment

U mnie zrywa nawet w Wawie. Spróbuję znaleźć te przełączanie w menu i zobaczymy jak to działa.

Comment

Working...
            X