Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic USA konwersja Fahrenheit do Celsjusz

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zrobione
    received_637768558208921.jpg
    received_622265319796536.jpg
    Last edited by tabazagt; 06-05-2023, 14:02.

Comment

Zamieszczone przez tabazagt Zobacz posta
      Zrobione

post na wzór tego z pierwszej strony #3
      Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
      Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta

post na wzór tego z pierwszej strony #3
        Podam namiary na człowieka na priv.
        Trzeba się udać pod Wrocław lub wysłać licznik i elektronikę od klimatyzacji.
        Całość z demontażem elementów trwała około 1,5 godziny.
        Niestety nie mam dostępu do kompa, ledwo udało się zamieścić zdjęcia z komórki .
        Przeczytaj dwa posty wyżej od kogo dostałem namiar
        Last edited by tabazagt; 06-05-2023, 15:45.

Comment

Przeczytaj dwa posty wyżej od kogo dostałem namiar
          dlatego trzeba było pisać, że to ten znany sposób - niemiałbym pytań
          myślałem, że jest jakieś "nowe" rozwiązanie

ps. zainwestuj w radio jak chcesz dłużej jeździć... będziesz z uśmiechem jeździł i na pewno nie żałował - to jest kolosalna różnica... wiem bo miałem takie jak Twoje...
          Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
          Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

niestety pisanie w systemie android ma pewne ograniczenia
            Zaznaczam że nie sugerowałem nic pisząc zrobione to kontynuacja wątku dla czytających z uwagą.
            W każdym razie trzeba wymontować elektronikę klimatyzacji po prawej stronie plus licznik, sam panel zostaje.
            Każdy z elementów programuje się osobno.
            Gość naprawdę zna się na tym co robi, specjalizuje się głównie w Subaru.
            Kolega wyparł nacisk i znalazł rozwiązanie dla Hondy.
            Na obecną chwilę nie udało się znaleźć innego rozwiązania na świecie.
            Last edited by tabazagt; 07-05-2023, 04:02.

Comment

dlatego trzeba było pisać, że to ten znany sposób - niemiałbym pytań
              myślałem, że jest jakieś "nowe" rozwiązanie

ps. zainwestuj w radio jak chcesz dłużej jeździć... będziesz z uśmiechem jeździł i na pewno nie żałował - to jest kolosalna różnica... wiem bo miałem takie jak Twoje...
              właśnie się zastanawiam nad Joying JY-HQ145N4G-B czy w twoim modelu działa bezprzewodowo android auto, dokupiłem ostatnio do drugiego auta aawirales przystawka obsługuje tylko AnroidAuto. Do Hondy potrzebuję Apple CarPlay

Comment

Mały update.
                Jeśli zdecydujemy się na zrobienie samego wyświetlacza od klimatyzacji wystarczy wymontować schowek i wyjąć płytkę od klimatyzacji.
                67d477d50adb56b372119bf7c001fce0-1.jpg dzięki za zdjęcie Coolek33

Do demontażu licznika potrzebne jest wyjęcie panelu klimatyzacji i radia

Comment

Zaznaczam że nie sugerowałem nic pisząc zrobione to kontynuacja wątku dla czytających z uwagą.
                  Akurat ten wątek czytam z uwagą
                  Myślałem, że w międzyczasie tak zwanym może coś ogarnąłeś innego

Na obecną chwilę nie udało się znaleźć innego rozwiązania na świecie.
                  No są właściwie 2 rozwiązania w sumie jeżeli chodzi o klimę.
                  Przeprogramowanie albo moduł z europejki.
                  Przeprogramowanie nie jest chyba trudne bo i mój kumpel od Accora sam sobie to ogarnął. Do licznika nie podszedł na razie bo ma licznik elektroniczno-fizyczny taki jak w niektórych wersjach XI na USA. Tylko Hybryda i Sport Touring mają w pełni elektroniczny.

Co do licznika to w Xgen chyba robi tylko ten gość co pisałeś. A dla przyszłych nabywców aut z USA w XIgen w tych słabszych wersjach zostają mile na liczniku albo podmiana cyferblatu (możliwa ale trzeba mieć dawcę i umiejętności) no i Farenchajty na liczniku.

Comment

No są właściwie 2 rozwiązania w sumie jeżeli chodzi o klimę.
                    Przeprogramowanie albo moduł z europejki.
                    Przeprogramowanie nie jest chyba trudne bo i mój kumpel od Accora sam sobie to ogarnął. Do licznika nie podszedł na razie bo ma licznik elektroniczno-fizyczny taki jak w niektórych wersjach XI na USA. Tylko Hybryda i Sport Touring mają w pełni elektroniczny.

Co do licznika to w Xgen chyba robi tylko ten gość co pisałeś. A dla przyszłych nabywców aut z USA w XIgen w tych słabszych wersjach zostają mile na liczniku albo podmiana cyferblatu (możliwa ale trzeba mieć dawcę i umiejętności) no i Farenchajty na liczniku.
                    Kolega Coolek33 podmienił elektronikę faktycznie uzyskał stopnie C niestety przestała działać klimatyzacja.
                    Trzeba kupić dokładnie taki sam moduł w wersji EU tylko czy warto za 250zł ryzykować, tyle kosztuje przeprogramowanie.
                    Jeśli chodzi o XI generację może warto zapytać gościa czy nie ogarnie.
                    Last edited by tabazagt; 07-05-2023, 10:38.

Comment

Working...
                    X