Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Civic USA konwersja Fahrenheit do Celsjusz
Collapse
X
-
Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
post na wzór tego z pierwszej strony #3
Trzeba się udać pod Wrocław lub wysłać licznik i elektronikę od klimatyzacji.
Całość z demontażem elementów trwała około 1,5 godziny.
Niestety nie mam dostępu do kompa, ledwo udało się zamieścić zdjęcia z komórki .
Przeczytaj dwa posty wyżej od kogo dostałem namiarLast edited by tabazagt; 06-05-2023, 15:45.
Comment
-
Zamieszczone przez tabazagt Zobacz postaPrzeczytaj dwa posty wyżej od kogo dostałem namiar
myślałem, że jest jakieś "nowe" rozwiązanie
ps. zainwestuj w radio jak chcesz dłużej jeździć... będziesz z uśmiechem jeździł i na pewno nie żałował - to jest kolosalna różnica... wiem bo miałem takie jak Twoje...Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
niestety pisanie w systemie android ma pewne ograniczenia
Zaznaczam że nie sugerowałem nic pisząc zrobione to kontynuacja wątku dla czytających z uwagą.
W każdym razie trzeba wymontować elektronikę klimatyzacji po prawej stronie plus licznik, sam panel zostaje.
Każdy z elementów programuje się osobno.
Gość naprawdę zna się na tym co robi, specjalizuje się głównie w Subaru.
Kolega wyparł nacisk i znalazł rozwiązanie dla Hondy.
Na obecną chwilę nie udało się znaleźć innego rozwiązania na świecie.Last edited by tabazagt; 07-05-2023, 04:02.
Comment
-
-
Zamieszczone przez Lcfr Zobacz postadlatego trzeba było pisać, że to ten znany sposób - niemiałbym pytań
myślałem, że jest jakieś "nowe" rozwiązanie
ps. zainwestuj w radio jak chcesz dłużej jeździć... będziesz z uśmiechem jeździł i na pewno nie żałował - to jest kolosalna różnica... wiem bo miałem takie jak Twoje...
Comment
-
Mały update.
Jeśli zdecydujemy się na zrobienie samego wyświetlacza od klimatyzacji wystarczy wymontować schowek i wyjąć płytkę od klimatyzacji.
67d477d50adb56b372119bf7c001fce0-1.jpg dzięki za zdjęcie Coolek33
Do demontażu licznika potrzebne jest wyjęcie panelu klimatyzacji i radia
Comment
-
Zamieszczone przez tabazagt Zobacz postaZaznaczam że nie sugerowałem nic pisząc zrobione to kontynuacja wątku dla czytających z uwagą.
Myślałem, że w międzyczasie tak zwanym może coś ogarnąłeś innego
Zamieszczone przez tabazagt Zobacz postaNa obecną chwilę nie udało się znaleźć innego rozwiązania na świecie.
Przeprogramowanie albo moduł z europejki.
Przeprogramowanie nie jest chyba trudne bo i mój kumpel od Accora sam sobie to ogarnął. Do licznika nie podszedł na razie bo ma licznik elektroniczno-fizyczny taki jak w niektórych wersjach XI na USA. Tylko Hybryda i Sport Touring mają w pełni elektroniczny.
Co do licznika to w Xgen chyba robi tylko ten gość co pisałeś. A dla przyszłych nabywców aut z USA w XIgen w tych słabszych wersjach zostają mile na liczniku albo podmiana cyferblatu (możliwa ale trzeba mieć dawcę i umiejętności) no i Farenchajty na liczniku.Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Comment
-
Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
No są właściwie 2 rozwiązania w sumie jeżeli chodzi o klimę.
Przeprogramowanie albo moduł z europejki.
Przeprogramowanie nie jest chyba trudne bo i mój kumpel od Accora sam sobie to ogarnął. Do licznika nie podszedł na razie bo ma licznik elektroniczno-fizyczny taki jak w niektórych wersjach XI na USA. Tylko Hybryda i Sport Touring mają w pełni elektroniczny.
Co do licznika to w Xgen chyba robi tylko ten gość co pisałeś. A dla przyszłych nabywców aut z USA w XIgen w tych słabszych wersjach zostają mile na liczniku albo podmiana cyferblatu (możliwa ale trzeba mieć dawcę i umiejętności) no i Farenchajty na liczniku.
Trzeba kupić dokładnie taki sam moduł w wersji EU tylko czy warto za 250zł ryzykować, tyle kosztuje przeprogramowanie.
Jeśli chodzi o XI generację może warto zapytać gościa czy nie ogarnie.Last edited by tabazagt; 07-05-2023, 10:38.
Comment
Comment