Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dostęp bezkluczykowy - otwieranie wszystkich drzwi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dostęp bezkluczykowy - otwieranie wszystkich drzwi

Cześć,

Zostałem niedawno właścicielem Civica X Sedan i domyślnie po kliknięciu przycisku na pilocie otwierają się tylko drzwi kierowcy. Otwarcie wszystkich drzwi wymaga drugiego naciśnięcia przycisku.
    Znalazłem w "opcjach pojazdu" opcję, która pozwala to zmienić tak, aby otwierały się wszystkie drzwi.
    Opcja ta jednak nie działa - nadal otwierają się tylko drzwi kierowcy.
    W salonie twierdzą, że tak powinno być tylko dla otwierania poprzez złapanie klamki - przy otwieraniu pilotem zmiana ta powinna być widoczna.

Czy miał ktoś taki problem?

U mnie pojedyncze kliknięcie powoduje otwarcie wszystkich drzwi. Taki sam efekt daje pociągnie ie za klamkę.

Moim zdaniem, ustawienie to powinno dawać efekt przy obu rodzajach dostępu.

Nigdy tego nie zmieniałem, tak było od początku - tak preferuje.

Innymi słowy, musi być możliwość, aby wszystkie drzwi otwierał się po jednym kliknięciu.
    Jeżeli nie dział, to jest to już zagwozdka dla serwisu...

Wysłane z wykorzystaniem Tapatalka. Za literówki i błędy przepraszam...
    Last edited by Red_Point; 03-12-2019, 15:30.

Comment

W ten IX to się ustawialo z pozycji komputera. Warunek: postój na zaciagnietym ręcznym inaczej opcja żeglowania drzwi się nie wyswietli. W X tez pewnie tak jest.

Comment

Ale Pan Borowiak napisał, że funkcja jest, można ją zmieniać, ale nie przynosi zamierzonego efektu...

Wysłane z wykorzystaniem Tapatalka. Za literówki i błędy przepraszam...

Comment

Są dwie opcje, pierwsza dotyczy klamki (bezkluczykowo) a druga pilota:
          - Pojazd -> Ustawienia dostępu bezklucz. -> Tryb odblokowania drzwi -> Wszystkie drzwi
          - Pojazd -> Ustawienia drzwi/szyb -> Tryb odblokowanie -> Wszystkie drzwi

Domyślnie obie opcje są ustawione na "Tylko drzwi kierowcy". Zmieniałem to u siebie, więc znam ten "problem"

Comment

Ja u siebie (sedan 2017) fabrycznie miałem "tylko drzwi kierowcy". Po złapaniu klamki kierowcy otwierały się tylko drzwi kierowcy, a po złapaniu klamki pasażera otwierały się wszystkie drzwi.
            Zmieniłem to ustawienie na "wszystkie drzwi" i obydwie klamki otwierają wszystkie drzwi. Wszystko działa jak w instrukcji.

Comment

Okazało się, że to ja nie ogarnąłem - "dostęp bezkluczykowy" to ustawienia dla łapania klamki. Otwieranie z pilota ustawia się w ustawieniach okien i drzwi.
              Wszystko działa.

Comment

2 posty wcześniej już o tym napisałem

Comment

Working...
                X