Czy da się zmienić ich czułość - aby wcześniej informował o przeszkodzie i dodatkowe pytanie, nawet przy ustawieniu głośności ostrzeżeń na "3" nadal są one dla mnie zbyt ciche. Czy można w jakiś inny sposób zwiększyć ich głośność ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czujniki parkowania - czułość, głośność
Collapse
X
-
Nie sprawdzałem, ale na oko zaczynają łapać przy około 2m, więc zastanawiam się po co więcej?
Ciche w jakim sensie? Czy przypadkiem radio ich nie zagłusza? Przy pomocy honda hack możesz sobie ustawić automatycznie ściszenia radia przy wrzuceniu wstecznego.
-
W instrukcji masz ładnie opisane od którego momentu łapią i przy jakiej odległości jak zaczynają ostrzegać (szybsze pikanie, czerwone ikony). Może za szybko podjeżdżasz do przeszkody? Co do ostrzegania na wstecznym, tak jak kolega napisał HH ma opcję wyciszenia radia przy cofaniu, polecam.
Comment
-
Zamieszczone przez lisu Zobacz postaSprawdź system pojawia się również przy zabrudzonej przedniej szybie (czujnik od systemów bezpieczeństwa znajduje się na wysokości lusterka), przy obecnej pogodzie mi też pojawił się ten komunikat z 2 razy.
Comment
-
Mnie też ze 2 tygodnie temu przestały działać czujniki i wyskakiwał alarm. Myślałem , że to pierdoła.Wczoraj byłem w ASO i okazało się , że 1 z czujników przednich dostał kamyczkiem i został uszkodzony , a przez to cały system nie działa .
Koszt wymiany 1 czujnika 300 zł. + pewnie robocizna.
Comment
-
Zamieszczone przez sanik Zobacz postaNiestety wyczyszczenie szyby nic nie dało
Comment
Comment