Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czujniki parkowania - czułość, głośność

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czujniki parkowania - czułość, głośność

Czy da się zmienić ich czułość - aby wcześniej informował o przeszkodzie i dodatkowe pytanie, nawet przy ustawieniu głośności ostrzeżeń na "3" nadal są one dla mnie zbyt ciche. Czy można w jakiś inny sposób zwiększyć ich głośność ?

Nie sprawdzałem, ale na oko zaczynają łapać przy około 2m, więc zastanawiam się po co więcej?
    Ciche w jakim sensie? Czy przypadkiem radio ich nie zagłusza? Przy pomocy honda hack możesz sobie ustawić automatycznie ściszenia radia przy wrzuceniu wstecznego.

Comment

To w moim przypadku łapią jak zostaje poniżej 1m

Comment

W instrukcji masz ładnie opisane od którego momentu łapią i przy jakiej odległości jak zaczynają ostrzegać (szybsze pikanie, czerwone ikony). Może za szybko podjeżdżasz do przeszkody? Co do ostrzegania na wstecznym, tak jak kolega napisał HH ma opcję wyciszenia radia przy cofaniu, polecam.

Comment

Dziękuje, faktycznie spojrzałem i masz rację, przyzwyczajenie z innych aut mnie zgubiło.

Comment

Czy samochod sam wyhamuje przed przeszkoda jesli cofam ?

Comment

nie.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

U mnie zaczął pojawiać się co jakiś czas komunikat dotyczący czujników parkowania "sprawdz system". W tym trybie czujniki nie działają. Na razie wyłączyłem czujniki odpowiednim przyciskiem, ale zastanwam się co dalej, serwis?

Comment

Ja tak miałem w Volvie. Poprawienie kostek i psiknięcie sprayem do styków rozwiązało problem.
                  Sunday Driver

Comment

Sprawdź system pojawia się również przy zabrudzonej przedniej szybie (czujnik od systemów bezpieczeństwa znajduje się na wysokości lusterka), przy obecnej pogodzie mi też pojawił się ten komunikat z 2 razy.

Comment

Zamieszczone przez lisu Zobacz posta
                      Sprawdź system pojawia się również przy zabrudzonej przedniej szybie (czujnik od systemów bezpieczeństwa znajduje się na wysokości lusterka), przy obecnej pogodzie mi też pojawił się ten komunikat z 2 razy.
                      Niestety wyczyszczenie szyby nic nie dało

Comment

Przecież szyba nie ma nic do czujników. Ty masz błąd ewidentnie od systemu czujników parkowania. Jedynie podłączenie pod komputer może coś podpowiedzieć.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

U mnie pojawiło się tylko info sprawdź system (bez ikonki samochodu) i wszystkie systemy bezpieczeństwa się wyłączyły. W tym przypadku to ewidentnie dotyczy tylko czujników.

Comment

Mnie też ze 2 tygodnie temu przestały działać czujniki i wyskakiwał alarm. Myślałem , że to pierdoła.Wczoraj byłem w ASO i okazało się , że 1 z czujników przednich dostał kamyczkiem i został uszkodzony , a przez to cały system nie działa .
                            Koszt wymiany 1 czujnika 300 zł. + pewnie robocizna.

Comment

Zamieszczone przez sanik Zobacz posta
                              Niestety wyczyszczenie szyby nic nie dało
                              Problem został rozwiązany. Okazało się, że kostka łącząca kabelki czujników z wiązką kabli była nieszczelna, co doprowadziło do zawilgocenia i oblepienia błotem styków. Po wyczyszczeniu i zaizolowaniu wszystko jak na razie działa

Comment

Working...
                              X