Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opis kostki - OEM wzmacniacz

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ale jak? To jest zdjęcie wtyczki, którą wsuwam w slot w jednostce centralnej. Nie ma nic innego...

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Comment

A nie masz jakichś przejściówek do tego nowego radia? W tej jednostce chyba każda wiązka ma jakąś przejściówkę, nie wiem jak jest u Ciebie.
      https://www.youtube.com/watch?v=QpzcDRcjCkw
      Moja Honda
      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Zamieszczone przez Voytasso Zobacz posta
        Ale jak? To jest zdjęcie wtyczki, którą wsuwam w slot w jednostce centralnej. Nie ma nic innego...

Czekaj, czekaj jedna kostka wchodzi do radia a druga do wzmacniacza który jest za schowkiem chyba?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Voytasso, sprawdź dobrze instrukcję. Widziałem kilka filmów z instalacji nowej jednostki i tam nikt przy wzmacniaczu nie grzebał. Cały montaż odbywał się w konsoli centralnej.

Comment

No mam przejściówki wychodzące z jednostki centralnej. Niestety dźwięku nie słychać. Na amerykańskim forum czytałem, że tak właśnie jest z wyższą wersją Civica. Niektórzy sugerują obejście firmowego wzmacniacza.

Majfrendy po zgłoszeniu problemu proszą o wysłanie opisu kostki. I jestem w czarnej d...

Comment

Zamieszczone przez xroma Zobacz posta
              Voytasso, sprawdź dobrze instrukcję. Widziałem kilka filmów z instalacji nowej jednostki i tam nikt przy wzmacniaczu nie grzebał. Cały montaż odbywał się w konsoli centralnej.
              Bo zawsze do radia chinczyki dają przejściówki i nic nie trzeba grzebać. Montaż na zasadzie Plug&Play

Comment

Słuchajcie, wszystko podpiąłem i działa pięknie tylko dźwięku brak. Tak jakby te jednostki były dedykowane do niższych wersji. Tak wnioskuję z dyskusji prowadzonych na Civicx.

Comment

Słuchajcie, wszystko podpiąłem i działa pięknie tylko dźwięku brak. Tak jakby te jednostki były dedykowane do niższych wersji. Tak wnioskuję z dyskusji prowadzonych na Civicx.

Możliwe, że omijają wzmacniacz. Napisz do chinczyka od którego brałeś radio, oni są bardzo pomocni w tych kwestiach a jak nie to do wzmacniacza musisz się dobrać.

Comment

Dobra, będę z majfrendami rozmawiał. Jak coś ustalę, dam znać. Tymczasem jeśli komuś wpadnie w ręce opis tej kostki to będę wdzięczny [emoji106]

Comment

A nie masz tam jakiego elektryka w pobliżu? Jak ma wszystko na wierzchu to nie powinien dużo wziąć. A spokojniejszy będziesz, że nic nie spalisz.

Comment

Właśnie dzwoniłem do jednego, ale coś mi tam zaczął o interfejsach, że trzeba dokupić. Ech... Zobaczę najpierw co chińczyk odpisze...

Comment

Właśnie dzwoniłem do jednego, ale coś mi tam zaczął o interfejsach, że trzeba dokupić. Ech... Zobaczę najpierw co chińczyk odpisze...

Podejrzewam, że może być tak że radio które chcesz zamontować nie ma wyprowadzonego zasilania to naszych fabrycznych wzmacniaczy. Dokop się do wzmacniacza i będzie wszystko jasne.

Comment

Znalazłem jeszcze takie opisy kostek, to są też do wersji ze wzmacniaczem.

Ok coś więcej info:

Kostki od strony radia (te co wstawiłeś zdjęcie) w wersji bez wzmacniacza wyglądają tak:

Maja dużo więcej kabli więc twój problem wydaje mi się rozwiązany:

W wersji ze wzmacniaczem nie są do jednostki doprowadzone kable od głośnikow tylko z jednostki wychodzi sygnał do wzmacniacza a ten dopiero rozdziela na głośniki dźwięk.
                            Rozwiązanie jest proste:

Z nowej jednostki musisz wyprowadzić sygnał stereo do wzmacniacza i dalej wzmacniacz wszystko załatwi.

Tym złączem idzie sygnał do wzmacniacza:
                            Last edited by Paluch; 29-06-2019, 20:04.

Comment

Dogrzebałem się do wzmacniacza. Jest we wnęce na nogi pasażera, w prawym słupku. I rzeczywiście wtyczka do wzmacniacza wygląda jak na pierwszym spec'u, który przesłałeś.

Chińskie majfrendy się poddały i napisali, że mogę im zwrócić jednostkę, ale nie chcę się tak łatwo poddawać. To się musi dać jakoś zrobić. Jutro jadę do elektryka i zobaczymy, co on wymyśli...

Jeśli zaś chodzi o to złącze audio to chyba tak się nie da bo sama jednostka ma wzmacniacz.
                              Last edited by Voytasso; 03-07-2019, 14:53.

Comment

No tak jednostka ma wzmacniacz ale musi przesyłać jednostka sygnał do wzmacniacza który masz u pasażera więc trzeba taki sam sygnał podać z nowej jednostki.

Ewentualnie wyłapać kable głośnikowe z kostki którą właśnie wkleiłeś i masz opis do niej i poprowadzić je do nowej jednostki omijając fabryczny wzmacniacz.

Comment

Working...
                                X