Witam, więc jak to jest z tymi wskazaniami splania komputera pokładowego? Wcześniej miałem wersje 1.0 i tam wskazania w zasadzie za każdym razem było w punkt. W wersji 1.5 jest już inaczej. Raz idealnie, raz zaniża o od 0.2 do 0.6. Może macie swoje przemyślenia w tym względzie? Skoro bulę już tyle kasy za auto to chciałbym, aby tak mało skomplikowany układ działał bez zarzutu (by nie wspominać o aut. wycieraczkach i czujnikach parkowania, które też nie są dopracowane). Dodam, że porównuje wynik komputera do wyliczeń jakie robię na kalkulatorze.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wskazania komp. dot. spalania
Collapse
X
-
Zamieszczone przez PrzeZar Zobacz postaWitam, więc jak to jest z tymi wskazaniami splania komputera pokładowego? Wcześniej miałem wersje 1.0 i tam wskazania w zasadzie za każdym razem było w punkt. W wersji 1.5 jest już inaczej. Raz idealnie, raz zaniża o od 0.2 do 0.6. Może macie swoje przemyślenia w tym względzie? Skoro bulę już tyle kasy za auto to chciałbym, aby tak mało skomplikowany układ działał bez zarzutu (by nie wspominać o aut. wycieraczkach i czujnikach parkowania, które też nie są dopracowane). Dodam, że porównuje wynik komputera do wyliczeń jakie robię na kalkulatorze.bo to taka ostatnio fajna temperatura do porównań w temacie olejowym) to wtedy już wychodzi dobrze ponad 0,5 litra więcej.
Temat wycieraczek pominę bo nie chcę się denerwować na urlopiejest słońce więc ich nie potrzebuje
, Natomiast czujniki u mnie tylko raz ostatnio przy naprawdę wielkiej ulewie zaczęły wariować (przednie), przy mniejszych opadach nie ma problemu.
-
Mierzyl em przy pierwszych 4 czy 5 tankowaniach i różnice były o 0,1 do 0,2 litra, gdzie komp zanizal w porównaniu z dystrybutorem.
wycieraczki, hmmm, dziś jestem po trasie 500 km i połowa w deszczu z bardzo różną częstotliwością. Masakra. Ciągłe wachlowanie pokrętłem w manetce. Włączanie i wylczaczanie na różnych poziomach częstotliwości. Czeski film.
Comment
-
Hej. Mi akurat spalanie pokazuje dokładne wartości - prowadzę statystyki od samego początku, licznik B zeruję automatycznie po każdym tankowaniu. Zawsze mam dokładnie tą samą średnią wartość co w arkuszu. Po kilku sprawdzeniach przestałem o tym myśleć...
Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka
Comment
Comment