Zamieszczone przez dampel
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nawigacja - Fotoradary
Collapse
X
-
Urządzenia Apple omijam wielkim łukiem, wiec nie wiem i nie doświadczę
Raczej powinny być PL sądząc po źródłach CSV na tej drugiej stronie i opisie że UMP to mapa PL.
A od wczoraj na Connecie mam komunikat "Brak odpowiedzi z urządzenia", radio gra, mapy wyświetla a komunikat co chwile zostaje wrzucony na dole ekranu.
Comment
-
Zamieszczone przez dampel Zobacz postaA od wczoraj na Connecie mam komunikat "Brak odpowiedzi z urządzenia", radio gra, mapy wyświetla a komunikat co chwile zostaje wrzucony na dole ekranu.
Comment
-
Zamieszczone przez dampel Zobacz postamimo że kabel nie jest wpięty do urządzenia...
Comment
-
Zamieszczone przez dampel Zobacz postaJak robisz aktualizację na pendrive, tam powstaje katalog Garmin do podkatalogu POI trzeba dorzucić plik gpi z lokalizacjami fotoradarów i innych punktów informacyjnych. Nazwa pliku nie ma znaczenia.
Do pobrania np. tu: https://www.ump.waw.pl/wszystkie.html
lub tu https://www.gmaptool.eu/pl/content/alarm-tonowy
brać trzeba większą rozdzielczość plików lub jakiś HI RES.
Po ponownym uruchomieniu aktualizacji fotoradary zostaną również doczytane do naszej nawigacji.
Przykładowo na nawigacji nuvi (zawnętrznej) jest taka informacja, że w menu pojawia się opcja konfiguracji alarmów i dźwięku dla punktów POI i na tej zewnętrznej nawigacji taką opcje posiadam ... ale w hondzie się jeszcze nie pojawiło.
Czy należy dorzucić drugi plik z fotoradarami jako drugi, czy też ten istniejący należy usunąć?
Domyślam się, że w tym "fabrycznym" pliku gpi są stacje benzynowe etc., które chciałbym zachować...
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu TapatalkaLast edited by baboo; 30-12-2018, 12:55.
Comment
-
Tak na prawdę, to dopiero jestem w trakcie...
Wcześniej już miałem wgraną apkę Garmin/Honda do kompa i pena potwierdzonego z Connectem z auta z poprzednią aktualizacją.
Akurat 2 aktualizacje (2019) pod rząd mi się wgrywają na pena i dograłem ten wskazany plik z większymi ikonkami.
Na razie, po prostu pobrałem ten plik z linka i zapisałem we wskazanym folderze na penie...
Czy pójdzie, powiem po aktualizacji.
Pozdro
Comment
-
Zamieszczone przez rfa
Radary pokazuje na mapce, sprawdziłem. Nie wiem czy ostrzega jakimś sygnałem i czy taka opcja w ogóle jest.
Pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Co do radarów i ostrzeżeń, polecam Waze przez AA (Android Auto). Ostatnia aktualizacja ostrzega nawet przed kontrolkami przejeżdżania na czerwonym. Radary, wypadki, objazdy - jest dobrze. Oczywiście są też strzałki na zegarach, wszystko z audio podpowiedziami.
Comment
-
Zamieszczone przez rfa Zobacz postaCo do radarów i ostrzeżeń, polecam Waze przez AA (Android Auto). Ostatnia aktualizacja ostrzega nawet przed kontrolkami przejeżdżania na czerwonym. Radary, wypadki, objazdy - jest dobrze. Oczywiście są też strzałki na zegarach, wszystko z audio podpowiedziami.
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Comment
Comment