Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nawigacja - Fotoradary

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dampel Zobacz posta
    Jak robisz aktualizację na pendrive, tam powstaje katalog Garmin do podkatalogu POI trzeba dorzucić plik gpi z lokalizacjami fotoradarów i innych punktów informacyjnych. Nazwa pliku nie ma znaczenia.
    Do pobrania np. tu: https://www.ump.waw.pl/wszystkie.html
    lub tu https://www.gmaptool.eu/pl/content/alarm-tonowy
    brać trzeba większą rozdzielczość plików lub jakiś HI RES.
    Po ponownym uruchomieniu aktualizacji fotoradary zostaną również doczytane do naszej nawigacji.

Przykładowo na nawigacji nuvi (zawnętrznej) jest taka informacja, że w menu pojawia się opcja konfiguracji alarmów i dźwięku dla punktów POI i na tej zewnętrznej nawigacji taką opcje posiadam ... ale w hondzie się jeszcze nie pojawiło.
    Te linki, które podałeś dotyczą tylko PL czy całej EU?
    Civic 1.5T

Varadero

Comment

Urządzenia Apple omijam wielkim łukiem, wiec nie wiem i nie doświadczę

Raczej powinny być PL sądząc po źródłach CSV na tej drugiej stronie i opisie że UMP to mapa PL.

A od wczoraj na Connecie mam komunikat "Brak odpowiedzi z urządzenia", radio gra, mapy wyświetla a komunikat co chwile zostaje wrzucony na dole ekranu.

Comment

A od wczoraj na Connecie mam komunikat "Brak odpowiedzi z urządzenia", radio gra, mapy wyświetla a komunikat co chwile zostaje wrzucony na dole ekranu.
        Oczywiście restartowałeś Connecta?

Comment

Poza Audio on/off, czy zgaszenie/odpalenie auta jakoś inaczej można go zrestartować?

Comment

Tak, przytrzymaj około 10 sek. przycisk Audio i zapyta czy uruchomić Connecta ponownie.

Comment

Znalazłem... jak jest podpięty kabel USB pod to złącze pod connectem to takie komunikaty wywala, mimo że kabel nie jest wpięty do urządzenia...
              Bo już myślałem, że coś pomotałem z nawigacją i to nawigacja coś szaleje z komunikatami

Comment

mimo że kabel nie jest wpięty do urządzenia...
                właśnie dlatego wywala. U mnie również się pojawia jeśli używałem jako ostatnie źródło Apple Carplay i po restarcie pierwsze co robi Connect szuka urządzenia. Normalka. Nic wspólnego z Navi.

Comment

Jak robisz aktualizację na pendrive, tam powstaje katalog Garmin do podkatalogu POI trzeba dorzucić plik gpi z lokalizacjami fotoradarów i innych punktów informacyjnych. Nazwa pliku nie ma znaczenia.
                  Do pobrania np. tu: https://www.ump.waw.pl/wszystkie.html
                  lub tu https://www.gmaptool.eu/pl/content/alarm-tonowy
                  brać trzeba większą rozdzielczość plików lub jakiś HI RES.
                  Po ponownym uruchomieniu aktualizacji fotoradary zostaną również doczytane do naszej nawigacji.

Przykładowo na nawigacji nuvi (zawnętrznej) jest taka informacja, że w menu pojawia się opcja konfiguracji alarmów i dźwięku dla punktów POI i na tej zewnętrznej nawigacji taką opcje posiadam ... ale w hondzie się jeszcze nie pojawiło.
                  W tym folderze jest już plik z rozszerzeniem .gpi
                  Czy należy dorzucić drugi plik z fotoradarami jako drugi, czy też ten istniejący należy usunąć?
                  Domyślam się, że w tym "fabrycznym" pliku gpi są stacje benzynowe etc., które chciałbym zachować...

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
                  Last edited by baboo; 30-12-2018, 12:55.

Comment

można prosić o konkretny manual dogrania tych radarów ...krok po kroku.

Comment

Szkoda, że ważne tymaty są ignorowane.

Comment

Tak na prawdę, to dopiero jestem w trakcie...

Wcześniej już miałem wgraną apkę Garmin/Honda do kompa i pena potwierdzonego z Connectem z auta z poprzednią aktualizacją.

Akurat 2 aktualizacje (2019) pod rząd mi się wgrywają na pena i dograłem ten wskazany plik z większymi ikonkami.
                        Na razie, po prostu pobrałem ten plik z linka i zapisałem we wskazanym folderze na penie...

Czy pójdzie, powiem po aktualizacji.

Pozdro

Comment

Wszyscy będziemy wdzięczni za manual

Comment

Zamieszczone przez rfa

Radary pokazuje na mapce, sprawdziłem. Nie wiem czy ostrzega jakimś sygnałem i czy taka opcja w ogóle jest.

Pozdrawiam
                            niestety nie ostrzega i walczę z tym od dłuższego czasu próbowałem już różnych formatów dźwiękowych wav i mp3 ale nie chce to zadziałać

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Comment

Co do radarów i ostrzeżeń, polecam Waze przez AA (Android Auto). Ostatnia aktualizacja ostrzega nawet przed kontrolkami przejeżdżania na czerwonym. Radary, wypadki, objazdy - jest dobrze. Oczywiście są też strzałki na zegarach, wszystko z audio podpowiedziami.

Comment

Zamieszczone przez rfa Zobacz posta
                                Co do radarów i ostrzeżeń, polecam Waze przez AA (Android Auto). Ostatnia aktualizacja ostrzega nawet przed kontrolkami przejeżdżania na czerwonym. Radary, wypadki, objazdy - jest dobrze. Oczywiście są też strzałki na zegarach, wszystko z audio podpowiedziami.
                                a czemu przez AA a nie bezpośrednio w connecie zainstalowane można spytać?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
                                X