Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Android Auto - wolne działanie, duże lagi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Android Auto - wolne działanie, duże lagi

Witam Was
    Czy też macie problemy z płynnym działaniem AA w swoich samochodach? Każda akcja wykonana palcem na ekranie samochodu jest realizowana z paro sekundowym opóźnieniem i samo wykonanie pozostawia wiele do życzenia (brak płynności). Nie wiem czy problem leży po stronie telefonu (Samsung Galaxy S9+), kabla (2 różne testowane), aplikacji (pobrana z apkmirror) czy może Civic "tak ma" ? Chociaż w poradnikach na YT wszystko działa płynnie

Mała próbka tego co jest u mnie w załączonym filmie:

Ja podłączałem hajweja p8 lite i też nie mogłem dojść do ładu z AA, raz chodził dobrze, raz wolno albo i wcale. Dałem spokój, nie chciało mi się szukać przyczyny.

Comment

Witaj,

tel. LG G2, takie lagi zdarzały mi się jak na początku testowałem i używałem np. przez AA google maps, a na telefonie "wyszedłem" z trybu AA i odpaliłem Yanosika, po prostu widać, że telefon nie mógł uciągnąć, może również masz jakieś apki działające w tle?

Pozdrawiam

Comment

Hej, też mam AA na Galaxy S9+ i zdarzyło mi się coś podobnego za pierwszym razem jak podpiąłem telefon do Hondy, z tym że miałem problem ze Spotify. Używam oryginalnych kabli Samsunga. Od nastepnych podpięć problemu nie mam wogóle wszystko śmiga szybko...

Comment

Na LG G6 działa płynnie, na Moto X Play zdarza się lagować.
          Pomaga usunięcie aplikacji z historii.
          Sunday Driver

Comment

Mi5 - działa dobrze

Comment

U mnie na GS7 też działa znośnie. Początkowo jak miałem starszą apkę w telefonie to lubił po jednorazowym wywołaniu głosowym zaniemóc i nie słuchał co do niego gadałem.

Nie wiem czy każdy wie, ale bez dotykania nawet ikony mikrofonu można powiedzieć "OK google..." i on przestaje robić inne rzeczy i zamienia się w słuch
              Civic 1.5T

Varadero

Comment

Hej, ja przerobiłem dwa telefony. Android Auto jest praktycznie w pełni zależny od telefonu. Jeśli telefon nie wyrabia to Auto chodzi wolno.
                Miałem Xperię X i grzała się po ok. 30 min korzystania z Android Auto i wszystko zwalniało. Teraz mam LG V30 i wszystko śmiga bez zacięć i lagów.
                C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Ja mam to samo na Galaxy S9, jakiś czas temu działało poprawnie, po przedostatniej aktualizacji w połowie lipca się wychrzaniło i trwa do tej pory. Wczoraj zrobiłem ostatni update Galaxy S9 (pojawiła się ostatnia lipowa aktualizacja), zaktualizowałem Andorid Auto, również spotify i wciąż błędy. Wymiana kabli również nie pomogła, testowałem na kilku.
                  Największy problem jest działaniem Spotify, oraz z wybieraniem numeru za pomocą Android auto, muli straszliwie. Co ciekawe, google maps działa całkiem sprawnie.
                  Ktoś wpadł na jakiś pomysł co z tym zrobić ?

Comment

Zmienić telefon na coś mniej przereklamowanego
                    A na poważnie to Android Auto ściągasz w wersji arm czy arm64 ?

Mnie AA działa w miarę płynnie na startym Moto X Play i bez zarzutu na LG G6, więc Twój problem zdecydowanie powinien dotyczyć software'u.

Pozdrawiam
                    Michał
                    Sunday Driver

Comment

ewentualnie mogę zmienić samochód..
                      tak na poważnie to arm64, co ciekawe na początku nie było tego typu problemów. Dodatkowo z innymi aplikacjami, ewentualnie jak uruchomię AA bezpośrednio na telefonie to też jest wszystko w porządku.

Comment

Working...
                      X