Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spryskiwacze - ustawienie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spryskiwacze - ustawienie

Witam - mam problem bo spryskiwacze psikają za nisko. Nie wiem czy jest jakaś opcja ich regulacji, próbował ktoś?

Nie ma opcji ich wyregulowania, też kombinowałem. W serwisie na wymianie oleju ostatnio też pytałem i nie ma możliwości regulacji, niestety.
    Moja Honda
    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Kurde , ja takiej odpowiedzi ASO nie przyjmę , aktualnie spryskiwacze spełniają rolę tylko na postoju, przy wyższych prędkościach psikają na sam dół szyby a reszta zostaje sucha jak pieprz.

Comment

Zamieszczone przez michael_l Zobacz posta
        Kurde , ja takiej odpowiedzi ASO nie przyjmę , aktualnie spryskiwacze spełniają rolę tylko na postoju, przy wyższych prędkościach psikają na sam dół szyby a reszta zostaje sucha jak pieprz.
        To może jest coś krzywo zamontowane z tymi spryskiwaczami, u mnie przy 160km/h działają normalnie. Ja bym cisnął ASO jednak, nie można im wszystkiego odpuszczać...
        www.simple-events.pl

Comment

Możesz ewentualnie samemu obejrzeć czy się klips od spryskiwacza nie wypiął i dlatego nisko psika.
          Moja Honda

Comment

U mnie sytuacja wygląda identycznie, spryskiwacze psikają na dolną część szyby, lepiej jest podczas postoju, ale wiadomo że auto w większości będzie się poruszało, a wtedy problem występuje. Będę całą sprawę zgłaszał, po raz kolejny do ASO, poprzednio stwierdzili że nie da rady wyregulować, jest albo za nisko lub za wysoko, więc zostawili jak jest...

Comment

Sorry ale ja bym nie odpuszczał, niby pierdoła z punktu widzenia złożoności, ale jest to element odpowiadający w sporym stopniu za bezpieczeństwo. Mają zrobić.

Comment

Zamieszczone przez budzyk1 Zobacz posta
                U mnie sytuacja wygląda identycznie, spryskiwacze psikają na dolną część szyby, lepiej jest podczas postoju, ale wiadomo że auto w większości będzie się poruszało, a wtedy problem występuje. Będę całą sprawę zgłaszał, po raz kolejny do ASO, poprzednio stwierdzili że nie da rady wyregulować, jest albo za nisko lub za wysoko, więc zostawili jak jest...
                Pytanie. Spryskiwacze psikają czy puszczają mgłę? Pytam, bo być może coś jest nie tak po prostu z ciśnieniem? U mnie leci spora mgła na całą szybę a nie typowy prysk.

Comment

U mnie mgła, ale lewej strony za nisko, mam w planie to zgłosić przy najbliższej wizycie w ASO

Comment

Masz cały czas tak samo, czy może teraz na zimowym jest za nisko? Ja mam wrażenie, że na letnim jest ok, a na zimowym trochę niżej opryskuje szybę.
                    Moja Honda

Comment

Trudno powiedzieć, na pewno im większa prędkość tym niżej, ale prawy w tym samym czasie jest ok.

Comment

Może przytkał Ci się ten jeden spryskiwacz i dlatego słabiej psika.
                        Moja Honda

Comment

Powiedz w Aso, że dysze się reguluję ich położeniem

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
                          Last edited by Paluch; 21-01-2020, 21:57.

Comment

No i co z tej regulacji wynika ? Bo u mnie jest sytuacja taka, że powyżej 100 pryska na dół szyby. ASO twierdzi, że jak podniesie spryskiwacze to na postoju będę pryskał po dachu. Czyli albo działa dobrze na postoju albo powyżej 100. Dokładnie ten sam przypadek miałem w swojej Hondzie HRV (model z 2016) i niewiele lepiej było w CRV (również poprzedniej generacji z 2016) którą dane mi było prowadzić na dłuższej trasie.
                            W ASO twierdzą, że Honda tak ma. Niestety, ale jestem skłonny przyznać ASO rację, system spryskiwaczy wygląda na mocną niedoróbkę. Porównując (akurat mam "pod ręką") do spryskiwaczy w Fabii, to te ze Skody mają jakby 2-krotnie większe ciśnienie. Strumień wyskakujący z dysz Skody jest bardzo silny i szybki, mgła jest z dużą siłą rzucana na szybę. W Hondzie psika jak z atomizera do nosa - słabo.

Comment

Nie zauważyłem u mnie takiego problemu. Oczywiste jest że pęd powietrza będzie spychał strumień niżej ale na postoju nie pryskam na dach a podczas jazdy nawet 200 km/h szyba jest dość spryskana aby ją umyć. Może minimalnie trzeba u Ciebie podnieść strumień?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
                              X