Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

USB - nie widzi pendriva.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• USB - nie widzi pendriva.

Czy u kogoś pojawił się problem z odczytem pendrive ?
    Przeczytałem instrukcję, ale nic to nie daje.
    W obu portach nie widzi USB. Podłączam iPhone, działa. Pendrive jako pamięć masowa: nie działa.

Uprzedzając pytania:
    - testowane na 3 pendrive (USB 2.0 8 GB, 3.0 64GB, 2.0 16 GB)
    - formatowałem pendrive'y na FAT32 i NTFS
    - po podłączeniu pamięci do portu w Civicu, przejściu w Menu -> system -> info, nie widzi urządzeń zamontowanych w żadnym porcie.

Czyżbym po tygodniu musiał już jechać do ASO ?

w tytułach Watków jest zakaz umieszczania słów "pomocy" lub "problem". Temat z mieniałem.
    Last edited by rambo7; 08-02-2018, 21:55. Powód: Regulamin pkt 5.

Robiłeś jakieś modyfikacje androida w samochodzie?
    Moja Honda
    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Miałem taki problem przez jakieś 2-3 tygodnie po odebraniu auta. Nie czytał pendrive'ów, telefonu w zasadzie tez nie widział po kablu.

Wg mnie system mulitmedialny jest skaszaniony, miewa jakąś zawiechę i trzeba go zresetować. Ręcznie do ustawień fabrycznych lub w ASO (to mi pomogło gdy kamera cofania nie załączała się). Ogólnie nie jest szybki i zbyt responsywny, a nawigacja po google mapach przez android auto to udręka.
      Generalnie dałem sobie spokój z podłączeniam telefonu po kablu. Muzyki słucham albo z pena przez usb albo przez bluetootha z telefonu.

Comment

Podobne problemy są w IX gen. Z tego co wydedukowałem nie ma żadnej zasady. Po prostu jednego pendraka widzi, innego nie. Ja akurat miałem farta i się wstrzeliłem od razu z GoodRamem 16 Giga ale niektórzy przelecieli nawet po kilkanaście penów zanim zaskoczyło. Chyba kwestia farta. Ot taka japońska elektronika...

Comment

To ja mam jakieś wyjątkowe szczęście bo na razie żaden nie odmówił współpracy, a próbowałem już maści wszelakiej Byleby tylko był Fat32, to czytał pliki.

Comment

rambo7, dzięki za edycję, nie doczytałem, że nie można

I tak muszę jechać do ASO na diagnostykę, bo kierownica patrzy w lewo (wiem, że nie jestem sam :P), to od razu powiem im o tym USB. Tylko co oni innego mogą zrobić, poza przywróceniem do nastaw fabrycznych?

Malina84, nie robiłem.

Comment

Sprawdzałeś czy na pewno masz pendriva sformatowanego w FAT32? Fabryczne możesz sam przywrócić i zobaczysz czy się coś zmieniło.
              Moja Honda

Comment

bankowo jest Fat32, bo specjalnie nawet 3 pendrivy sformatowałem. Przywrócę fabryczne i zobaczymy. Ale to wieczorem albo po weekendzie bo dzisiaj odstawiam auto na powłokę

Comment

Dziwne, mnie czyta pendfrivey, a Android Auto działa płynnie. GM się nie wieszają.
                  Sunday Driver

Comment

A mnie działają tylko dwa pendrivy z sześciu. Każdy sformatowany na FAT32. Co ciekawe, te dwa są firmy SanDisk.

Comment

Jestem bardzo ciekaw czy kolega sobie już poradził z tą kierownicą,bo u mnie było tak,że najpierw patrzyła w lewo,potem coś ustawiali i teraz patrzy trochę w prawo.Serwis twierdzi,że nic się nie da z tym zrobić.Ta ich odpowiedz mnie nie satysfakcjonuje.Jak już coś kolega będzie wiedział,to niech da znać.Z góry dzięki.

Comment

Zamieszczone przez montada Zobacz posta
                        A mnie działają tylko dwa pendrivy z sześciu.
                        Zrób format ale nie z poziomu "moj komputer",tylko użyj innych narzędzi,ew. programów.

"patrzy trochę w prawo.Serwis twierdzi,że nic się nie da z tym zrobić."
                        To kompletne bzdety,da się i to bez przyżądów a nawet kanału czy podnośnika,wystarczą dwa płaskie klucze i trochę lepsze podejście.
                        Last edited by m26; 13-02-2018, 17:17.

Comment

U mnie też na początku była kierownica trochę w lewo pojechałem ustawili geometrię i jest ok.
                          Moja Honda

Comment

spróbuję tego formatowania w wolnej chwili. Póki co zrobiłem przywracanie ustawień fabrycznych i nic się nie zmieniło.
                            Co do geometrii, już do nich dzwoniłem i mają to zrobić, ale niby w drodze wyjątku za darmo, bo rzekomo powinienem to zgłosić w dniu wyjazdu autem z salonu, co wydaje się być nawet dosyć logicznym wymogiem.

Comment

Zamieszczone przez chrissb12 Zobacz posta
                              Co do geometrii, już do nich dzwoniłem i mają to zrobić
                              O,jednak się da.

Comment

Working...
                              X