Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Connect - podłączanie urządzeń z jablkiem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

No to super ;-)
    www.simple-events.pl

Comment

W sprawie Hondy jestem nowicjuszem ale Appla ogarniam i tak jak kolega powyżej napisał wymogiem działania CarPlay jest włączenie Siri.
      Polityka Apple jest taka, że masz mieć włączone funkcje głosowe aby CarPlay działał co ma w ich mniemaniu zwiększać bezpieczeństwo vide nie gapisz się w ekran tylko sterujesz głosem.
      Też byłem tym mega zaskoczony ale cóż to Apple i ich cudowne wymogi bezpieczeństwa.

Comment

Powiem Wam ze nie mogę tego ogarnąć . Mam włączone Siri widzę ApplePlay ma telefonie ale po podłączeniu kabla w aucie do gniazda pod deska nic się nie dzieje. Oglądałem YT i tam wyskakuje automatycznie info . Wchodziłem w ustawienia klikając połącz telefon —-> Apple carplay i tam mam kilka linijek z *******4409419B-F7A0-46C0-BDA3-438A31C6A918.jpg

Comment

Ja bym sprawdził w ustawieniach w HC czy nie masz czasem już dodanego Twojego telefonu.
          Jak jest to go wywal i dodaj raz jeszcze.
          Miałem taki problem jak pierwszy raz podpiąłem tel a nie miałem włączonej siri to potem już nie chciało mi to działać.

Comment

Tak jest dodany . Ok wywalę go jutro dzięki

Comment

I dupa wywaliłem dodałem i nic. Po wykasowaniu i podłączeniu kabla sam nic nie wyświetla ze znalazł telefon

Comment

Ok to podchwytliwe pytanie jakiego kabla używasz?
                Ja wiem, może się to wydawać dziwne ale są dwa rodzaje kabli do iphone zwłaszcza tych nieoryginalnych tj. niektóre tylko ładują inne ładują i przesyłają dane.

Zamieszczone przez Redpradnik Zobacz posta
                [ATTACH=CONFIG]39789[/ATTACH]
                Tu też widać na screenie od Ciebie, że sparowałeś się chociaż raz poprawnie bo u mnie wygląda to tak samo.

Spróbuj jeszcze kliknąć w HONDA tam powinieneś mieć włączone carplay sliderem.
                IMG_1231.jpg

Jeśli masz to włączone i używasz kabla pozwalającego na transmisję danych to możesz jeszcze spróbować wybrać zapomnij to urządzenie a następnie zrestartować iphone trzymając przycisk ściszania i blokowania przez 10 sekund.

A i jeszcze jedna rzecz musisz się wspiąć kablem usb do tego portu:

Zrobiłem też szybki research tematu i wyglada na to, że takie problemy z HC nie są niezwykłe i ludziom przestawał działać carplay z dupy po np. 2 miesiącach działania a panaceum w 90% przypadków był restart HC do ustawień fabrycznych.
                Tu źródło: https://www.civicx.com/threads/carpl...ng.6328/page-2

Także masz co sprawdzać

PS. Widzę, że jesteś z Krakowa więc gdybyś miał z tym jakieś mega problemy to możemy się gdzieś umówić i przetestować to na mojej Hondzie lub moim fonie u Ciebie.
                Last edited by Arukādo; 29-01-2018, 19:57.

Comment

429F8024-A501-4BF5-8880-F6F98E2B0E17.jpgDzięki podłączę oryginalny kabel a jeśli to nie pomoże wezmę inny Iphone dam znać

Comment

Mam inny opis suwaka

Comment

Zamieszczone przez Redpradnik Zobacz posta
                      Mam inny opis suwaka
                      Ja mam 6s z softem nie zaktualizowanym to pewnie dlatego walnę dziś soft i sprawdzę jutro czy coś się zmieniło.

Comment

Ja miałem problemy z połączeniem - niby włączone siri, podłączony bluetooth i pojawiła mi się zakładka carplay w telefonie. Ponadto, była próba połączenia, bo carplay miał zapisane moje auto, jednak ciągle nie uruchamiał mi się carplay. Dziś zaktualizowałem iOS na telefonie i od razu wszystko poprawnie się połączyło

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

U mnie tak samo jednak podłączyłem oryginalny kabel

Comment

hej, podłączyłem iphone SE do Hondy zwykłym oryginalnym kablem do ładowania plus siri plus bluetooth, mogę dzwonić, działają mapy, smsy, ale jak włączę youtube na telefonie to odtwarzana jest muzyka bez video .Czy ktoś gdzieś kupował ten specjalny oryginalny kabel w hondzie z dodatkowym wyjściem AV i próbował odpalić YT w ten sposób?
                            Last edited by dizel; 13-06-2018, 22:37.

Comment

A to mie jest zabezpieczenie appla żeby ludzie nie oglądali yt podczas prowadzenia samochodu? O,jakim kablu piszesz (nie wiedzialem ze jest jakis specjalny kabel z video).
                              www.simple-events.pl

Comment

Jest taki specjalny kabel do iphone z dwoma wyjściami: USB i HDMI ale w hondzie chyba kosztuje Ok 400zł :/ , w necie widziałem za 99 $

Comment

Working...
                                X