Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Najnowsze mapy do zainstalowania ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie mam dostępu do tej partycji z Garminem. Niestety nie mogę na nią kopiować żadnych plików. Chyba jednak znalazłem rozwiązanie jak wgrać język polski. Na innym forum użytkownik napisał "I have been able to add extra Garmin voices from my portable Garmin units by simply adding a Voice folder to my Honda update USB drive".
    Wygląda na to, że na tym pendrive z aktualizacją wystarczy utworzyć folder Voice z plikiem polskim. Problem w tym, że nie mamy pliku z językiem polskim. Dostałem na forum z Garminem plik z językiem polskim, ale może nie działać, bo nie wiem jaką wersję TTS (są 1, 2, 3, 4) nasza navi obsługuje. Wieczorem może uda mi się spróbować tą metodę z folderem Voice. Póki co zamieszczam link do pliku z głosem https://mega.nz/file/Sv4HVSJD#nNqssA...UjD6d6sYJ56K7o

Comment

• Wydaje mi się, że powinno się dać skopiować na tę partycję jak mamy honda hack bo daje nam roota.
      Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
        Wydaje mi się, że powinno się dać skopiować na tę partycję jak mamy honda hack bo daje nam roota.
        Też mi się tak wydaje. Zobaczę ustawienia menedżera plików. Może jakiś inny sprawdzę. Gdyby dało się kopiować na tą partycję, to można też ręcznie mapy podmieniać i dodawać poi.

EDIT: Agata przemówiła!
        Zainstalowałem Total Commandera przez Honda Hack, w samym Total Commander zaznaczyłem w konfiguracji przywilej root.
        Zgrałem plik, który wyżej zamieściłem, zrestartowałem całe radio i działa.
        Najprawdopodobniej przy wgrywaniu nowych map nie trzeba robić sztuczki z aktualizacją. Po prostu trzeba je przekopiować z pena do katalogu Garmina i podmienić.
        Kiedyś tak robiło się w nawigacjach Garmina. Chyba, że w Hondzie mają inne rozszerzenie po wgraniu przez aktualizację.
        (Jeszcze tego nie sprawdzałem)
        IMG_20210108_224340.jpg
        Last edited by Dukee; 08-01-2021, 23:03.

Comment

• Cześć, pojawił się tu temat fotoradarów, ale nikt jakoś nie pociągnął tematu. Nie korzystacie? Naprawdę?
          Czy jest możliwość ich wgrania? Bo bez tej funkcjonalności nawigacja jest słaba.

O ciągłych rekalkulacjach trasy na prostej drodze nie wspomnę, gdzie nagle, na prostej drodze każe skręcać mi w krzaki.
          A gdy nie wjadę każe mi zawracać i kieruje mnie na boki jakimiś drogami V kategorii. Masakra.
          Też macie tak czy moja jest jakaś świrnięta?

Comment

• Fotoradary ściągasz z http://www.ump.waw.pl/wszystkie.html - i kopiujesz do folderu POI (plik lub pliki z rozszerzeniem .gpi) na pendrive przed aktualizacją mapy w samochodzie. Nie znalazłem nigdzie instrukcji jak dodać dźwięki do poi.

Comment

• Witam czy może ktoś jeszcze raz wrzucić te pliki, które należy podmienić żeby zrobić aktualizacje Map

Pierwszy post dodajemy w dziale przywitań - regulamin pkt 2
              Last edited by Paluch; 18-07-2021, 20:17.

Comment

• Czy jest jakiś plik POI aby były tylko same fotoradary?

Comment

• Nikt nie ma tych plików żeby jeszcze raz je wrzucić?

Comment

• Zamieszczone przez pierzyna Zobacz posta
                    Nikt nie ma tych plików żeby jeszcze raz je wrzucić?
                    O jakie pliki Ci chodzi? O jaką podmianę?
                    Aktualizację naszych fabrycznych map robi się z pendrive poprzez aplikację Garmin Express.

No chyba że chodzi o alternatywne, to tu jest kopalnia :-)

UMP – darmowa mapa Polski dla odbiorników GPS Garmin.

Comment

• Chodzi mi o pliki które trzeba podmienić żeby zaktualizować mapy w monecie jak się nie ma już darmowej aktualizacji.

Comment

• To w tych linkach masz tam wszystko.

Comment

• Są już dostępne mapy Garmin na 2022 rok.

Comment

• Jeszcze nie dostałem maila z informacją od garmina

Comment

• Zamieszczone przez Shield Zobacz posta
                              Jeszcze nie dostałem maila z informacją od garmina
                              Garmin Express odpalasz i są.

Comment

• Nie mogę zaktualizować map na 2022 rok. Przy próbie aktualizacji pojawia się błąd jak na zdjęciu. Mapy jakie posiadam załączyłem ale ich aktualizację zrobiłem nie przez garmin express jak poprzednio a z pobranych map w internecie. Czy to powoduje problem z aktualizacją map?. Co teraz zrobić?. Reset całego systemu?. Pendrive jest 16GB.
                                IMG_20210920_081225.jpgIMG_20210920_082512.jpg

Comment

Working...
                                X