Chciałem zapytać, czy ktoś z Was ma rozpracowane honda hack pro i wie może jak zrobić żeby za każdym uruchomieniem auta nie trzeba było włączać yanosika, tzn chodzi mi dokładnie o to żeby po wyłączeniu i włączeniu auta od razu działał. Bo w honda hack pro można ustawić, że będzie się sam włączał przy starcie, ale trzeba kliknąć jak się już odpali "nawiguj". W civicu IX mam też yanosika, który zawsze działa w tle i jak podłączy się internet to działa na aktualnych danych.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Honda Connect - Wgrywanie Aplikacji i Ukryte Opcje
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
To zależy od wersji Yanosika, ja używam 2.8.0 i tam możesz sobie ustawić czy ma startować automatycznie na zgłaszaniu czy nawigowaniu.
Comment
-
Witam wszystkich,
Mam pytanie dotyczące launchera w naszym Honda Connect.
Chyba większość Was się zgodzi, że ten fabryczny jest średnio użyteczny, czy ktoś próbował instalować innego?
Ja zainstalowałem Car Launcher Pro ze strony cmdroid.com, ale pojawiły się różne problemy z connectem: przestało działać sterowanie z kierownicy, nie reagował (albo reagował z dużym opóźnieniem) na dotyk.
Po odinstalowaniu aplikacji wszystko wróciło do normy.
Dodam, że system jest shackowany metodą "one click".
Czy ktoś może polecić inną aplikację tego typu?
Comment
-
OK, zainstalowałem yanosika 2.8.0 i jest lepiej, nie wyłącza radia jak się przestawi na źródło dźwięku np systemowe. Problem w tym, że jak włączam auto to na nowo włącza się yanosik i to dopiero za drugim razem bo za pierwszym wyskakuje komunikat błąd usług google. Pytanie czy da się coś z tym zrobić? Kolejne pytanie czy da się zrobić tak żeby po wyłączeniu auta nie zamykał aplikacji, żeby zawsze byłą włączona? W connect'cie w IX tak się da i jest to wygodne bo wystarczy po włączeniu auta podłączyć internet i yanosik działa.
Comment
-
U mnie też nie zawsze za pierwszym razem się włączy i zdarza się, że zostaje w tle i yanosik jest od razu uruchomiony, ale chyba nie da się tego zrobić na stałe. Może to zależy od aplikacji jakie są uruchomione przed wyłączeniem samochodu.
Comment
-
Przed instalacją Honda Hack Pro, Connect po włączeniu ponownym uruchamiał ostatnią aplikacje która była aktywna przed zgaszeniem silnika tj. przykładowo uruchamiał się z radiem na głównym ekranie. Teraz nie przywraca ostatniej aplikacji. Po instalacji Hacka zawsze uruchamia ekran główny a nie ostatnią pozostawioną aplikację pomimo ustawienia opcji z załączeniu na NONE zamiast Home screen, też tak macie?Last edited by Mi5iek; 03-10-2018, 20:04.
Comment
-
Zamieszczone przez Mi5iek Zobacz postaPo instalacji Hacka zawsze uruchamia ekran główny pomimo ustawienia opcji z załączeniu na NONE, też tak macie?
Comment
-
Czy udało Wam się zmusić do gadania Waze zainstalowany w connect-cie przez Honda Hack?
Wszystko wygląda ok tj.
- nie jest wyciszony
- dodatkowe języki się pobrały
- próbowałem ustawienia przez głośnik tel i standardowego
-głośność w aplikacji mam na maksymalny poziom ustawioną
I cisza..
Comment
-
Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz postaWiesz, że trzeba przestawić connect na audio apps aby było słychać głos z zainstalowanych apek? W IX dodawało się wyjątki i wymuszany był głos np na FM czy muzie z pena.
Comment
-
Mam pytanie, czy można ustawić zdjęcie jako tapetę które będzie wyświetlane cały czas jako tło w Honda Connect? Bo wygrywając zdjęcie pokazuje mi się jedynie jak od uruchomienia auta nie klikne ani razu w ekran, wystarczy raz dotknąć ekran i tapeta już się nie pojawia..
Comment
Comment