Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Światła/żarówki w X-gen - kompendium.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez diamento Zobacz posta
    Mam trochę zdjęć np gdzie jedna żarówka jest halogen a druga led więc jest dobre porównanie barwy. Jak coś to mogę wstawić.
    Chętnie zobaczę, poprosimy

Comment

• Jak się przyjrzeć to można zobaczyć linie na kartonie zaznaczone dla oryginalnych odcięć. Lewa halogen Osram laser.
      zdj1.jpg
      Zdj2.jpg
      I zdjęcie z trasy
      Zdj3.jpg

Comment

• Wielkie dzięki za zdjęcia. Barwa światła bardzo ok a i rozkład światła super. Rozumiem, że kupiłeś dokładnie ten sam model co szuwar1978?

Comment

• Tak, ten sam który podał wcześniej w linku. Przy zakupie trzeba uważać bo są bardzo podobne philipsy tylko do przeciwmgielnych.

Comment

• Ależ te philipsy zajefajnie świecą, klasa

Comment

• Przyszły mi Ring xenon 5000k z homologacjąe37,zainstalowałem i barwą niestety szału nie robią, praktycznie barwa jak moich poprzednich Tungsram 130, nie widzę tu jasności 5000k...

Comment

• Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
                Przyszły mi Ring xenon 5000k z homologacjąe37,zainstalowałem i barwą niestety szału nie robią, praktycznie barwa jak moich poprzednich Tungsram 130, nie widzę tu jasności 5000k...
                No to szkoda, bo byłem ciekaw jak świecą. Z tego co piszesz bez rewelacji. Pozostaje jeździć na tym co mamy albo kupić te led Philipsa i udawać, że to nie my wymieniliśmy

Comment

• Zamieszczone przez montada Zobacz posta
                  No to szkoda, bo byłem ciekaw jak świecą. Z tego co piszesz bez rewelacji. Pozostaje jeździć na tym co mamy albo kupić te led Philipsa i udawać, że to nie my wymieniliśmy
                  No sam jestem zawiedziony... Może chociaż szybko się nie spalą jak Osramy laser

Comment

• Zamieszczone przez diamento Zobacz posta
                    Jak się przyjrzeć to można zobaczyć linie na kartonie zaznaczone dla oryginalnych odcięć. Lewa halogen Osram laser.
                    [ATTACH=CONFIG]50222[/ATTACH]
                    [ATTACH=CONFIG]50223[/ATTACH]
                    I zdjęcie z trasy
                    [ATTACH=CONFIG]50224[/ATTACH]
                    Te philipsy mają wentylatorki?

Comment

• Tylko radiatory.

Comment

• Pytanie dotyczy wersji ze światłami LED. Czy zdarzyło się Wam kiedyś, że inni kierowcy mrugali światłami, myśląc, że jedziecie na długich podczas gdy mieliście jedynie włączone światła mijania? Pytam bo wczoraj w nocy jechałem przez kilka wioch na wschodzie i mrugali mi chyba z dziesięć razy. Odpowiadałem im także długimi, ale trochę mnie ta sytuacja zdziwiła.

Comment

• Takiej sytuacji nie miałem. Jedynie automat zapalający długie trochę opóźnia ich wyłączenie czasami i wtedy zdarza się, że mrugną. Nie zapalał Ci przypadkiem długich automatycznie? Jeśli nie to podjedź na stację kontroli sprawdzić ustawienie wysokości - może masz za wysoko ustawione.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez Sintesi Zobacz posta
                            Pytanie dotyczy wersji ze światłami LED. Czy zdarzyło się Wam kiedyś, że inni kierowcy mrugali światłami, myśląc, że jedziecie na długich podczas gdy mieliście jedynie włączone światła mijania? Pytam bo wczoraj w nocy jechałem przez kilka wioch na wschodzie i mrugali mi chyba z dziesięć razy. Odpowiadałem im także długimi, ale trochę mnie ta sytuacja zdziwiła.
                            Na prowincji tak czasem reagują na LEDy. Jeździć, nie przejmować się.
                            Sunday Driver

Comment

• Zamieszczone przez marart Zobacz posta
                              da się normalnie regulować ja zwykłe stare lampy halogenowe - warunek - musi być wyłączony silnik a włączone światła mijania bo inaczej samopoziomowanie chyba działa w tle i nie ma efektu

....sprawdzone i ustawione ....
                              Czy możesz kolego dokładniej opisać w którym miejscu reguluje się te światła led?

Comment

• Muszę trochę poprawić swoją opinię o h11 firmy Ring xenon 5000 z nowej serii, jeżdżę na nich już kilkanaście dni i porównując barwę światła w porównaniu do mijający h mnie aut Ring są jednak sporo jaśniejsze od innych, wychodzi na to, że faktycznie mają te 5000 kelwinów z normalną homologacją, patrząc z 20,30 metrów nie widać w zasadzie różnicy w stosunku do Ledów dziennych, z bliska jest bardziej widoczna różnica co na początku mnie to trochę zbiło z tropu, ogólnie są to chyba najbardziej biało świecące standardowe h11
                                Last edited by gabler; 02-01-2020, 09:00.

Comment

Working...
                                X