witam wczoraj zabrałem sie za wymiane tulej w tylnej belce chialem to zrobic nie zdejmujac belki ale sie nie da z reczna prasa i mam pytanie do grupy jak to zdemontowac krok po kroku na Trafo tego wątku nie widziałem w demonatażach daltego pytam tutaj.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
belka tylna honda civic ufo
Collapse
X
-
Ja nie demontowałem belki przy wymianie tulei. Opuściłem na kobyłki, stare rozwiercilem wiertarka, wydłubalem, obudowę delikatnie naciąłem brzeszczotem i wyszło. Do wkręcania zrobiłem kupiłem sobie pręt, nakrętki i dorobiłem tuleje do wciskania.
Teraz to bym kupił taki zestaw jak ma gość na filmiku przed wymianą:
Last edited by krzych_u; 18-05-2022, 23:35.
-
Też robiłem bez ściągania i idzie bez problemu. Miałem zestaw do wciskania, nasmarowalem smarem obudowę tulei i gniazdo, papierkiem przeszlifowalem wejście do gniazda z dwóch stron i wchodziło bez problemu. Robiłem każda stronę po kolei, a nie odrazu całą belkę w dół. Koło odkręcone, a belkę opuściłem na lewarku i też później na nim podniosłem. Trzeba pamiętać o właściwym ustawieniu tulei jeśli jest ta z dziurami i o tym by dociagnac na maksa dopiero jak auto już stoi na kołach. Nie trzeba odkręcać żadnych przewodów. ( Chociaż nie wiem jak w ksenonie będzie od poziomowania. Stara tuleje rozciąłem środek ( jedna wiertarka ale szybciej poszło mi z drugą, nożem myśliwskim ) i delikatnie przeciąłem brzeszczotem.
Comment
Comment