Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kompletne półosie do sedana

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kompletne półosie do sedana

Witam, przygotowuję się do wymiany kompletnych półosi z obu stron w sedanie. Czy ktoś jest w stanie podesłać link do części, z których korzystał przy okazji wymiany? Wydaje mi się, że nie warto szukać używanych.
    Z góry dziękuję i pozdrawiam

Czy można zapytać o powód wymiany?
    Mamy auta z podobnego rocznika (mój 2007r)
    Co się dzieje, że planujesz wymieniać półośki? Jaki przebieg nakulałeś?
    Masz jakieś wibracje, albo symptomy zużycia?

Comment

Witam, wymieniam ze względu na:
      1. odgłos terkotania przy skręcaniu przy niskich prędkościach, tak w prawo jak i w lewo
      2. dosyć mocne wibracje przy jeździe tak naprawdę w pełnym przedziale prędkości od 20 do 120 km/h, czasem jest to ledwo odczuwalne, a czasem bardzo mocno, zależnie od dnia
      3. oglądałem auto na kanale przy okazji własnoręcznej wymiany oleju, zobaczyłem zapocenia na przegubie zewnętrznym po jednej stronie i na wewnętrznym po drugiej, co tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że to przeguby nie dają rady
      Rocznie robię około 25-30k km, Hondzia ma przebieg 300 500km, w moich rękach od 50k km.

Comment

nie zaglądałem u siebie na przeguby, ale gdyby były wymienialne, to byś całych osiek nie szukał..
        Rozumiem też, że wszelkie inne prawdopodobne przyczyny wibracji wyeliminowałeś (tarvze hamulcowe, wyważenie koła, podpora półosi, przeguby zewnętrzne..
        Trochę dziwne, bo przeguby wewnętrzne nie są tak mocno eksploatowane jak te przy piastach..
        Daj znać jak znajdziesz półosie- czy to załatwił sprawę, ile kosztowały, gdzie kupione itd..
        może ktoś skorzysta z tej wiedzy..

Comment

Working...
        X