Witam, ostatnio pojawił mi się dziwny dźwięk podczas jazdy. Było to wycie /buczenie z przedniego prawego koła. Jechałem na prostym odcinku (ok 80km/h) kiwnąłem kierownica w prawo i lewo to na chwilę przestawało. W momencie kiedy zahamowałem to przestało wyć. Po przejechaniu kilkunastu kilometrów sytuacja się powtórzyla. Felga prawa bardziej gorąca od lewej, na kole nie czuć żadnego luzu. Panowie gdzie szukać przyczyny, jakaś diagnoza. Hanka 1,8 z 2011
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wycie z przedniego koła
Collapse
X
-
Dzięki za podpowiedź. W takim razie będę musiał wyjechać i sprawdzić. Z tym że to wycie nie występuje cały czas, najczęściej pojawia się gdy robię przejazd o odległości około 80km bo na krótkich odcinkach takich jak 10, 20, 30 km to nic się nie dzieje. Tak sobie myślę że raczej będzie to prawa strona bo felga była gorąca a z lewej strony tylko ciepła. Jakiej firmy łożysko kupić?
Comment
-
Zamieszczone przez groszek25 Zobacz postaDzięki za podpowiedź. W takim razie będę musiał wyjechać i sprawdzić. Z tym że to wycie nie występuje cały czas, najczęściej pojawia się gdy robię przejazd o odległości około 80km bo na krótkich odcinkach takich jak 10, 20, 30 km to nic się nie dzieje. Tak sobie myślę że raczej będzie to prawa strona bo felga była gorąca a z lewej strony tylko ciepła. Jakiej firmy łożysko kupić?
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Pojechałem do mechanika na wymianę lozyska... W celu upewnienia się że to jest łożysko mechanik wsiadł do samochodu, wyjechaliśmy na trasę. Jazda bardziej ostra w łukach i nic nie słychać... Powrót na warsztat, zdjęte koło i okazało się że klocki w jarzmie prawie wcale nie chodziły. Ciężko było nawet je wyjąć, trzeba było użyć śrubokręta i młotka (oczywiście z głową) żeby je wybić. Klocki i prowadnice oczyszczone, zobaczymy czy wycie się pojawi jak zrobię dłuższą trasę (bo po takiej mi się to ujawniało). Oddałem łożysko do sklepu...
Comment
Comment