Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zmiana kierownicy na taką z przyciskami

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zmiana kierownicy na taką z przyciskami

Witam. Niedawno do mojej hondy civic VIII sedan kupiłem android radio (ma możliwość sterowania z kierownicy). Wszystko chodzi elegancko tylko brakuje mi sterowania przyciskami z kierownicy. Trzeba pukać palcem w ekran radia. Czy jest możliwość zmienić fajere na taką z guzikami?? Na allegro widzę że są ale wszystkie z ufo.

Hej,
    Ja u siebie dokładam tempomat, wersja VIII 4D sedan comfort.
    Przełożyłem sobie właśnie przyciski z UFO i czekam na czujniki ze stanów.
    Nie wiem niestety czy samo sterowanie radiem będzie dzialalo, ale mogę potwierdzić że przyciski Ci się zmieszczą.

Układ z UFO jest prawie taki sam jak w sedanie, dochodzi 1 dodatkową wiązka pod poduszka kierowcy która odpowiada za przyciski info oraz sel reset oznaczone na poniższym zdjęciu.

Jak uda mi się zakończyć prace z tempomatem do dam znać.
    Wiem jednak że oryginalne wiązki w sedanie w wersji comfort nie mają w sobie okablowania dla tempomatu więc muszę je dołożyc. Nie wiem jak jest z radiem.

Mam nadzieję że choć trochę pomogłem.

Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka
    Moja KoHanka

Comment

Dzięki nie wpadłem na to że można same przyciski przełożyć do gołej kierownicy.

Comment

Kiera z sedana ładniejsza. Szkoda przekładać ta z UFO .

Powodzenia!

Moja KoHanka

Comment

Wiązki do radia nie ma w 4d Comfort, trzeba dorabiać.
          Można też kupić kierownicę od 4d executive, wtedy będzie i sterowanie radiem i tempomat, a dodatkowo skórzane obszycie w stosunku do wersji Comfort.
          Moje FD7

Comment

Zamieszczone przez bartekos Zobacz posta
            Wiązki do radia nie ma w 4d Comfort, trzeba dorabiać.
            Można też kupić kierownicę od 4d executive, wtedy będzie i sterowanie radiem i tempomat, a dodatkowo skórzane obszycie w stosunku do wersji Comfort.
            Potwierdzam.
            Przejrzalem swój poradnik do dokładania tempomatu i będę też dokładał okablowanie do sterowania radiem.

Bartekos - samo kupno kiery nic nie da. Można kupić przyciski z UFO i wyjdzie taniej. Tak jak ja to zrobiłem. Dałem za swoje 40zl.
            Ale i tak trzeba dołożyć okablowanie z kierownicy do radia itd.

Moja KoHanka

Comment

Wiem, że samo kupno kierownicy nic nie da, przecież sam o tym pisałem, że nie ma wiązki chodziło mi raczej o to, że przekładając same guziki nadal masz plastikową kierownicę z wersji base lub comfort. A można od razu kupić kierownicę od sedana executive i wtedy są i guziki i skora.
              Moje FD7

Comment

Zamieszczone przez bartekos Zobacz posta
                Wiem, że samo kupno kierownicy nic nie da, przecież sam o tym pisałem, że nie ma wiązki chodziło mi raczej o to, że przekładając same guziki nadal masz plastikową kierownicę z wersji base lub comfort. A można od razu kupić kierownicę od sedana executive i wtedy są i guziki i skora.
                Prawda, tyle że cena też inna. Ale wiadomo, komfort o wiele większy

Moja KoHanka

Comment

a wie ktoś z jakąś siłą dokręcać kierownicę (Nm)?

Comment

Witam.
                    Czy mógłbyś powiedzieć, czy powiodła się operacja doposażenia autka o nowe funkcjonalności? Mi zależy najbardziej na tempomacie i nie wiem za bardzo, jak się za to zabrać. Znalazłem na allegro takie przyciski, ale co dalej....?
                    pozdrawiam

Comment

Witam, trochę odkopię, bo nie chce pisać podobnych wątków. Co jest potrzebne do dołożenia sterowania radiem z kierownicy ?? oprócz oczywiście takiej kierownicy, która posiada przyciski do sterowania.

Comment

Cześć, mam nadzieję, że odgrzanie tematu sprzed ponad dwóch lat to nie będzie za duże faux pas. Mam w UFO z 2010 kierownicę, której brakuje jedynie sterowania telefonem i zestawem głośnomówiącym - bo tych funkcji w aucie brak. Chcę zmienić fabryczne radio na stację multimedialną Android która takie możliwości mieć będzie. Pytanie czy jak założę kierownicę wyposażoną w te wszystkie przyciski, to trzeba będzie dokładać jakieś okablowanie jeszcze? Czy wtyczki będą inne?

Comment

Zamieszczone przez Pr0ph3t Zobacz posta
                          Cześć, mam nadzieję, że odgrzanie tematu sprzed ponad dwóch lat to nie będzie za duże faux pas. Mam w UFO z 2010 kierownicę, której brakuje jedynie sterowania telefonem i zestawem głośnomówiącym - bo tych funkcji w aucie brak. Chcę zmienić fabryczne radio na stację multimedialną Android która takie możliwości mieć będzie. Pytanie czy jak założę kierownicę wyposażoną w te wszystkie przyciski, to trzeba będzie dokładać jakieś okablowanie jeszcze? Czy wtyczki będą inne?
                          To nie przejdzie. Nie masz wyprowadzonych kabli w taśmie do tej opcji

Comment

Nie mam pewności, ale chyba jeszcze trzeba dokupić "zwijacz" z odpowiednią ilością podpiętych pinów.
                            wówczas można dołożyć sterowanie z kierownicy a przez nowy zwijacz wyprowadzić sygnał na radio.
                            Zwijacz z kitajni rok temu kosztował ok 70zł.

Comment

Zamieszczone przez zadra Zobacz posta
                              Nie mam pewności, ale chyba jeszcze trzeba dokupić "zwijacz" z odpowiednią ilością podpiętych pinów.
                              wówczas można dołożyć sterowanie z kierownicy a przez nowy zwijacz wyprowadzić sygnał na radio.
                              Zwijacz z kitajni rok temu kosztował ok 70zł.
                              Nie ma na Aliexpress zwijacza ( taśmy srs do ufo)
                              To nie sedan czyli produkt na cały świat.

Comment

Working...
                              X