Witam. Niedawno do mojej hondy civic VIII sedan kupiłem android radio (ma możliwość sterowania z kierownicy). Wszystko chodzi elegancko tylko brakuje mi sterowania przyciskami z kierownicy. Trzeba pukać palcem w ekran radia. Czy jest możliwość zmienić fajere na taką z guzikami?? Na allegro widzę że są ale wszystkie z ufo.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
zmiana kierownicy na taką z przyciskami
Collapse
X
-
Hej,
Ja u siebie dokładam tempomat, wersja VIII 4D sedan comfort.
Przełożyłem sobie właśnie przyciski z UFO i czekam na czujniki ze stanów.
Nie wiem niestety czy samo sterowanie radiem będzie dzialalo, ale mogę potwierdzić że przyciski Ci się zmieszczą.
Układ z UFO jest prawie taki sam jak w sedanie, dochodzi 1 dodatkową wiązka pod poduszka kierowcy która odpowiada za przyciski info oraz sel reset oznaczone na poniższym zdjęciu.
Jak uda mi się zakończyć prace z tempomatem do dam znać.
Wiem jednak że oryginalne wiązki w sedanie w wersji comfort nie mają w sobie okablowania dla tempomatu więc muszę je dołożyc. Nie wiem jak jest z radiem.
Mam nadzieję że choć trochę pomogłem.
Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu TapatalkaMoja KoHanka
-
Zamieszczone przez bartekos Zobacz postaWiązki do radia nie ma w 4d Comfort, trzeba dorabiać.
Można też kupić kierownicę od 4d executive, wtedy będzie i sterowanie radiem i tempomat, a dodatkowo skórzane obszycie w stosunku do wersji Comfort.
Przejrzalem swój poradnik do dokładania tempomatu i będę też dokładał okablowanie do sterowania radiem.
Bartekos - samo kupno kiery nic nie da. Można kupić przyciski z UFO i wyjdzie taniej. Tak jak ja to zrobiłem. Dałem za swoje 40zl.
Ale i tak trzeba dołożyć okablowanie z kierownicy do radia itd.
Comment
-
Wiem, że samo kupno kierownicy nic nie da, przecież sam o tym pisałem, że nie ma wiązkichodziło mi raczej o to, że przekładając same guziki nadal masz plastikową kierownicę z wersji base lub comfort. A można od razu kupić kierownicę od sedana executive i wtedy są i guziki i skora.
Comment
-
Zamieszczone przez bartekos Zobacz postaWiem, że samo kupno kierownicy nic nie da, przecież sam o tym pisałem, że nie ma wiązkichodziło mi raczej o to, że przekładając same guziki nadal masz plastikową kierownicę z wersji base lub comfort. A można od razu kupić kierownicę od sedana executive i wtedy są i guziki i skora.
Comment
-
Cześć, mam nadzieję, że odgrzanie tematu sprzed ponad dwóch lat to nie będzie za duże faux pas. Mam w UFO z 2010 kierownicę, której brakuje jedynie sterowania telefonem i zestawem głośnomówiącym - bo tych funkcji w aucie brak. Chcę zmienić fabryczne radio na stację multimedialną Android która takie możliwości mieć będzie. Pytanie czy jak założę kierownicę wyposażoną w te wszystkie przyciski, to trzeba będzie dokładać jakieś okablowanie jeszcze? Czy wtyczki będą inne?
Comment
-
Zamieszczone przez Pr0ph3t Zobacz postaCześć, mam nadzieję, że odgrzanie tematu sprzed ponad dwóch lat to nie będzie za duże faux pas. Mam w UFO z 2010 kierownicę, której brakuje jedynie sterowania telefonem i zestawem głośnomówiącym - bo tych funkcji w aucie brak. Chcę zmienić fabryczne radio na stację multimedialną Android która takie możliwości mieć będzie. Pytanie czy jak założę kierownicę wyposażoną w te wszystkie przyciski, to trzeba będzie dokładać jakieś okablowanie jeszcze? Czy wtyczki będą inne?
Comment
-
Nie mam pewności, ale chyba jeszcze trzeba dokupić "zwijacz" z odpowiednią ilością podpiętych pinów.
wówczas można dołożyć sterowanie z kierownicy a przez nowy zwijacz wyprowadzić sygnał na radio.
Zwijacz z kitajni rok temu kosztował ok 70zł.
Comment
-
Zamieszczone przez zadra Zobacz postaNie mam pewności, ale chyba jeszcze trzeba dokupić "zwijacz" z odpowiednią ilością podpiętych pinów.
wówczas można dołożyć sterowanie z kierownicy a przez nowy zwijacz wyprowadzić sygnał na radio.
Zwijacz z kitajni rok temu kosztował ok 70zł.
To nie sedan czyli produkt na cały świat.
Comment
Comment