Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Piszczenie przy skręcaniu w lewo

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Piszczenie przy skręcaniu w lewo

Witam jestem Łukasz
    Mam problem z wydobywającym się i denerwującym dźwiękiem przy skręcaniu kierownicą tylko w lewą stronę.
    Identyczna sytuacja jest na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=Ryjbx4AFbKE
    Co to może być pomocy :P

Dodam tylko, że szukałem rozwiązania na tym forum ale nie dostałem satysfakcjonującej odpowiedzi.
    Proszę o nie usuwanie posta dziękuję

Do rozebrania są poduszki, łożyska górne amortyzatora ( jak zwał tak zwał ) Robione u siebie, robione w hondzie znajomego, pomaga

Comment

jeśli to to chwała ci za to sprawdzę :P

Comment

Zamieszczone przez rekrut94 Zobacz posta
        Witam jestem Łukasz
        Mam problem z wydobywającym się i denerwującym dźwiękiem przy skręcaniu kierownicą tylko w lewą stronę.
        Zauważyłeś może zależność pojawiania się tego dźwięku od temperatury na zewnątrz ?

Comment

tak wydaje mi się, że przy niższych temperaturach dzwięk jest mniej lub wcale nie slyszalny, dopiero jak robi sie cieplej to slychac mocno.
          Boje się, że może to być ten cały elektroniczny układ wspomagania kierownicy, a to jest juz dość kosztowne.

Comment

Filmik pochodzi z mojego auta i szczerze mówiąc do tej pory nie wiem co to było - w serwisie koło Krakowa który zajmuje się tylko Hondą trzykrotnie zostawiałem auto i dopiero za trzecim razem (po zdjęciu całej ośki! i przesmarowaniu wszystkiego co się da) problem ustąpił. Nie było mnie jednak przy tym, więc nie wiem ile w tym prawdy. Domyślam się jednak że to jakaś głupota bo na pytanie co to było, jedynie się uśmiechnęli ;> Jeśli jest tak jak pisze kolega Kermid to daj znać - może się przydać w przyszłości. Dodam, że u mnie piszczało jedynie po rozgrzaniu auta i przy bardzo powolnych manewrach/na postoju.

Comment

Working...
            X