Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przeskakiwanie kierownicy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przeskakiwanie kierownicy

Witam,
    Zakładam nowy temat bo podobnego problemu jak mój nie znalazłem - odkąd zaczęły się mrozy mam problem z kierownicą. Na desce zero błędów, ale kiedy odpalę auto i chcę przekręcić kierownicę w prawo (stojąc w miejscu) to kręci się ona skokowo, w trakcie jazy jest to nieodczuwalne - może jedynie wymaga ułamka więcej siły, ale ktoś kto jeździłbym tym autem pierwszy raz pewnie nawet by nie zauważył.
    Czasem potrafi nawet po takim "kręceniu" w miejscu samoistnie odbić w drugą stronę. Dzisiaj nawet po pokonaniu odcinka ok. 5 km i zaparkowaniu było tak samo.
    Ktoś coś?

W środku maglownicy ruch z kierownicy na "układ" jest przenoszony plastikowymi trybami. Może ja jakimś zębie coś się wyrobiło?

Comment

Zobaczymy - jutro jadę do warsztatu zajmującego się jedynie Hondą - ciekaw jestem co mi powiedzą bo problem zdaje się narastać, a nie chciałbym gdzieś "przydzwonić" tylko dlatego że Hanka postanowi sama skręcić...
      Ktoś coś wspominał o module odpowiedzialnym za wspomaganie, ale nie wiem czy to to...może to przez te mrozy gdzieś dostała się wilgoć? Dam znać

Comment

Odświeżam temat bo wizyta w warsztacie nic nie dała - na komputerze błędów brak, a ciężko jest znaleźć usterkę która występuje wg. własnego "widzimisię". Czytałem gdzieś taki post na naszym forum:

Jeśli lubisz sam grzebać przy aucie to czesto bywa tak ze ten błąd pojawia się od spadku napięcia na silniku elektrycznym który steruje przekładnią. Spowodowane jest to zazwyczaj stykami które są w kostkach. Te styki pod wpływem wilgoci sniedzieją i trzabe je przeczyścić. Często ale nie zawsze to pomaga. Kostki są zaraz koło lewego koła. Wystarczy rozłączyć przeczyścić styki i po sprawie.

Czy ktoś mógłby mi napisać/przesłać zdjęcie kostki która za to odpowiada? Przeczyściłbym to zanim zacznie się sezon zimowy, ale nie chciałbym przez przypadek grzebać w czymś co jest sprawne Prośba o pomoc

Comment

Working...
        X