Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Metalowe wstawki na kierownicy.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Metalowe wstawki na kierownicy.

Orientuje się może ktoś czy te metalowe wstawki w dolnej części kierownicy pomalowane na popielato można jakoś zdemontować. Czuć palcem że z tyłu kierownicy są po 3 otwory i jak poświecę i nagram telefonem to widzę coś jakby na kształt śrub czy nakrętek ale nic tam nie pasuje, a może to na jakieś nity zamontowane? Chciałem to zdemontować i położyć jakąś hydrografikę bo wycierało się strasznie i fatalnie wygląda. Chodzi o te dwie symetrycznie ułożone wstawki metalowe w dolnej części kierownicy (koła kierownicy).

20180205_105317.jpg

o te wstawki mi chodzi, może one są z tworzywa a nie metalu, ale powycierały się fatalnie choć mam nieco ponad 120 tyś na liczniku.
    Last edited by Butler; 08-02-2018, 21:52. Powód: łączenie postów

To tworzywo, jestem w szoku, że powycierane, widziałem auta z większym przebiegiem i jedyny ślad był czasem na gałce od zmiany biegów, nigdy na kierownicy
    Zdemontować tego chyba się nie da, można jakoś obkleić, ewentualnie zakupić nowa kierownicę - jest tego sporo na allegro, ale trzeba bawić się łączeniami sterowania jakie masz na kierownicy

Comment

Chyba taniej wyszłoby obszyć skórą tą kierownicę

Comment

Dzięki za odpowiedzi. No niestety plastiki w moim civicu takie są, a o gałkę zmiany biegów to nie pytajcie bo na niej to już niewiele siwego pozostało. Wiem że można próbować obkleić te plastiki folią czy obszyć kierownicę. Obklejenie pewnie będzie się odklejać, bo nie zawinie się folii pod te plastiki, dlatego chciałem zdemontować, bo wtedy można by łatwiej obkleić albo położyć hydrografikę - to by było chyba najlepsze rozwiązanie. Coś bedę kombinował bo nowej kierownicy za ~1700 pln nie kupię

Comment

Zamieszczone przez marcinus Zobacz posta
          Coś bedę kombinował bo nowej kierownicy za ~1700 pln nie kupię
          Widziałem takie kierownice w idealnym stanie za 50 zł bez poduszki...
          Na Allegro facet sprzedawał... Nie pamietam teraz dokładnie kto, ale głównie zajmował się częściami do S2000 i MX-5 i był z Poznania.
          Osobiście go odwiedziłem po fotele i sam się czaiłem na tę kierę, bo też mam ciut powycierane przy przyciskach jak Ty.
          FK2 R18A2 Crystal Black Pearl NH-731P by-Faraam

Comment

ta wygląda nienajgorzej, 70 pln:

możesz dołożyć kilkadziesiąt pln i kupić skórzaną, bez tych wycierających się plastików

Comment

Tak bede szukał jakiejś w dobrym stanie. Póki co leżę i "zdycham" przez jakeś choróbsko, więc temat chwilowo zostawiłem. Jeszcze raz dzięki.

Comment

Working...
              X