Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"Skrzypienie" przy ruszaniu.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• "Skrzypienie" przy ruszaniu.

Jako, że to mój pierwszy "merytoryczny" post na tym Forum wybaczcie jeśli coś piszę niewłaściwie.

Na wstępie zaznaczę, iż szukałem rozwiązania problemu w innych tematach ale nie znalazłem niczego pasującego w odniesieniu do VIII gen.

Mam następującą zagwozdkę. W mojej Hondzie Civic VIII 1.8 (sedan) z 2007 roku od początku upałów pojawiło się dziwne "skrzypienie" występujące tylko przy energicznym ruszaniu (1 bieg), zarówno na prostej jak i skręconej kierownicy. Jest co maks sekundowe skrzypnięcie (odgłos bardziej guma, na pewno nic metalowego), wydobywające się nie z zawieszenia, a ze strefy za pedałami. Jak auto dostanie prędkości to nic już nie skrzypi. Autko zostało sprawdzone w warsztacie i zawieszenie jest w porządku oraz nie ma luzów w układzie kierowniczym.

Spotkaliście się z czymś podobnym w Waszych samochodach?

Przeszukując forum natknąłem się na podobny opis dotyczący VII gen i tam winowajcą była maglownica, którą trzeba było nasmarować. Czy to może być ten sam problem?

Maglownica to zazwyczaj stuki... Tak sobie gdybam że skoro nie zawieszenie to może poduszki silnika dają Ci taki odgłos?
    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Przy sprawdzaniu kwestii w warsztacie też celowali w poduszki i ogólnie nic nie widać. Popsikali poduszki jakimś smarem, ale skrzypienie nie ustało. Ogólnie to szkoda mi czasu na gdybania w różnych warsztatach więc uznałem, że zapytam Was - innych użytkowników - i możliwie zawężę krąg poszukiwań

Comment

Working...
      X