Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ściąga kierownicę na nierównościach

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

@Artax

Jesteś pewny że w 8 gen. też robi się kalibracje punktu 0?
    Pytam bo byłem z tematem w aso, gdzie przemiły Pan podłączył mi komputer hondy i okazało się że opcja kalibracji punktu 0 jest nie obsługiwana dla tej generacji. Wyjaśnił mi że od 9 gen. jest taka możliwość.

Comment

Zamieszczone przez lukas0122 Zobacz posta
      @Artax

Jesteś pewny że w 8 gen. też robi się kalibracje punktu 0?
      Pytam bo byłem z tematem w aso, gdzie przemiły Pan podłączył mi komputer hondy i okazało się że opcja kalibracji punktu 0 jest nie obsługiwana dla tej generacji. Wyjaśnił mi że od 9 gen. jest taka możliwość.
      przemiły pan z ASO, ktory prywatnie serwisuje mi auto robił mi to już 2 razy.Przy wymianie amorów i po robieniu geometrii.Tak robi się coś takiego w 8 gen.Wisiałem mu na plecach jak to robił.Oczywiście w jego warsztacie bo ASO nie lubi jak patrzą im na ręce.
      p.s.Niestety czasami niekompetencja ASO jest porażająca.ASO wcale nie = się właściwa informacja.
      Last edited by artax; 23-12-2015, 12:36.

Comment

Hmm to coś nowego przyznam Patrzyłem jak próbuje skalibrować punkt 0 ale wyskakiwał komunikat że ta opcja jest niedostępna... Potem wziął samochód na podnośnik i przy pomocy komputera kręcił kierownicą aby ustawić (nie pamiętam co )gdyż tylko taka opcja była dostępna ale bez skutku..
        Last edited by lukas0122; 23-12-2015, 15:16.

Comment

Zamieszczone przez lukas0122 Zobacz posta
          Hmm to coś nowego przyznam
          zapytaj gościa co ustawia czy wie co to jest czujnik kąta skrętu....Ustawia się to w autach z elektrycznym wspomaganiem.
          Długo nie trzeba szukać .Mozesz ich teraz zawstydzic ,ze odrobiłeś lekcje
          https://www.autoparto.pl/uklad-kiero...tchback-fn-fk/ przeczytaj z naciskiem na opis części.
          Last edited by artax; 23-12-2015, 16:12.

Comment

Tak pytałem już. Wie o co chodzi tylko mówi że nie ma komputera aby to ustawić. Dlatego byłem w aso aby to ustawili a tu wyskoczył komunikat że w tym samochodzie jest to nie obsługiwane. Powiedzieli mi że "nie ma potrzeby kalibracji przekładni kierowniczej po ustawianiu geometrii, taką kalibrację wykonuje się po naprawie (wymianie) przekładni kierowniczej lub silnika elektrycznego. Geometria zawieszenia jest odpowiedzialna za powrót kierownicy do położenia środkowego, wspomaganie układu kierowniczego nie ma na to wpływu".
            Last edited by lukas0122; 23-12-2015, 16:13.

Comment

Nie zapominajcie o moim problemie ;D

jak nie macie pomysłu, można zamknąć
              Last edited by Butler; 07-01-2016, 12:34. Powód: Połączenie postów

Comment

Working...
              X