witam.przymierzam się w tym roku do kupna ufo 2.2 diesel rocznik 2006,moje pytanie jest takie,poczytałem o tym samochodzie troszeczkę i mam pytanie;ten moduł od wspomagania, czy jak nawali jest możliwość regeneracji jak tak to gdzie i ile kosztuje, i czy rzeczywiście nowy kosztuje ok 4 tysi
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sterownik, moduł wspomagania układu kierowniczego w VIIIgen
Collapse
X
-
Podaj linka gdzie opisano to jako typową usterkę bo ja pierwsze o tym słyszę.Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
-
Teraz to już nie jest typowa. Była kiedyś aukcja serwisowa polegająca na wymianie sterowników, ale robiło to ASO za darmo w ramach gwarancji - w moim aucie tak np. jest. Dotyczyło to głównie aut z pierwszego okresu produkcji.
Bultler ma rację, jeżeli siądzie to nie jako typowa usterka tylko raczej coś przypadkowego. Na wszelki wypadek warto z nr VIN zadzwonić do ASO i zapytać czy auto podlega pod jakieś wymiany serwisowe - bo te podobno się nie przeterminowywują - i jeżeli podlega, to wymienią na nową.
Comment
-
np. .https://autokult.pl/2012/05/21/honda...rie-i-problemy i na paru innych stronkach też o tym piszą.ale sprawdzenie z tym vin to dobry pomysł.na jednej ze stron wyczytałem że niby ten moduł kosztuje aż 4 tys.to trochę zrobiłem oczy
Comment
-
Znajduje się pod plastikami bocznymi (pod schowkiem) pasażera, aby się do niego dostać wymontować trzeba wymontować dolną osłonę deski rozdzielczej pasażera (pod schowkiem) i boczną dolną osłonę wewnętrzną pasażera - i tam będzie kwadratowa skrzynka przykręcona śrubami do karoserii.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Może ktoś podpowie gdzie ten moduł się znajduje rozebrałem boczek od strony drzwi pasażera i takiego modułu nie zauważyłem jest coś kwadratowego ale inaczej wygląda niż moduły na allegro podejrzewam że będzie się znajdował po stronie lewarka zmiany biegów i jeszcze jedno czy można założyć moduł np od benzyny 1,8
Co to -SPAM? Pierwszy wpis na forum to Przywitanie, nie widzę? - Regulamin pkt 2.
Comment
Comment