Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przy skręcaniu w lewo dźwięk tarcia

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przy skręcaniu w lewo dźwięk tarcia

Witam, Civic 1.8 Sport z 2009 roku, przebieg 35k km. Ostatnio zauważyłem że przy skręcaniu kierownicą podczas wykonywania manewrów na parkingu przy niskich prędkościach, przy całkowitym skręcie słychać z prawej strony jakby coś obcierało... Zacząłem się martwić trochę co to może być? Macie jakieś pomysły >?

zdejmij koło i zobacz czy są jakieś ślady przytarć.

Comment

próbuję się doszukać w Twoim opisie konsekwencji zapisu ... nie znajduję, przeczytaj to jeszcze raz co napisałeś, może chciałeś coś uzupełnić bo mi się nasuwają od razu pytania:
      - "przy skręcaniu kierownicą" - tzn. skręcasz kierownicą "od dechy do dechy" - ok, i obciera zawsze z prawej strony ? - bez względu czy jest Max w Lewo czy Mx w prawo?
      - czy to tylko i wyłącznie dzieje się wtedy kiedy skręcisz w Prawo?
      - czy to tylko i wyłącznie dzieje się wtedy kiedy skręcisz w Lewo?

jak czytam to z zapisu wynika ze bez względu w którą kręcisz ...zawsze i za każdym bez względu na kierunek coś obciera z prawej - tak?
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Obciera jak skrecisz na maxa i sie toczysz czy obciera podczas samego skrecania nawet na postoju?
        Serwisowka 8 gen

Comment

Przepraszam za źle sprecyzowane pytanie :P obciera przy powolnym manewrowaniu np na parkingu. Obcieranie słychać ze strony prawego koła, podczas maksymalnego skrętu w lewo. W prawo taka sytuacja nie występuje. I podczas postoju w miejscu tak samo. W trasie nic niepokojącego nie słychać, nawet przy dużych prędkościach ( oczywiście jadąc powyżej już 40km/h nikt nie skręca maksymalnie kierownicą :P ). Ale jak się jedzie te 140 chociażby nic niepokojącego się nie dzieje.... Aleee Teraz mi się przypomniało coś jeszcze.. gdy wyłącze system VSA (stabilizacja toru jazdy) i potrzebuję szybko ruszyć że koła już mielą to z prawej strony podczas takiego zrywu dochodzi straszne walenie że aż całym autem trzęsie... Taka sytuacja przydarzyła mi się z 2-3 razy gdy musiałem szybciej ruszyć i nie wiem czy to może mieć jakieś powiązanie ? ;(

Comment

Amortyzator ma dosc i kolo podskakuje jak ostro ruszasz a.lozysko na nim tez.ma dosc i tarcie slychac tak na moje

Comment

Working...
            X