Panowie przejechałem sporą trasę po powrocie ku mojemu zdziwieniu przy skręcaniu w lewo kierownicą , przy jeździe i przy postoju ( tak samo jest przy zgaszonym silniku ) coś piszczy . Nie jest to jakiś okropny pisk ale jest słyszalny . Przy skręcaniu kierownicą w prawo nie ma tego objawu . Może jest ktoś w stanie bliżej coś podpowiedzieć , może jakieś gumy ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Piszczy przy skręcaniu kierownicą w lewo
Collapse
X
-
Zależy od rodzaju pisków. Taki raczej wysoki gumowaty w okolicach deski to może być gumowy przepust w podłodze w okolicach pedału gazu.
U mnie też tak było, to posmarowałem go pastą do tłoczków hamulcowych i po jakimś tygodniu ucichło. Przy okazji nie wiem na ile to miało wpływ ale spadła temperatura na zewnątrz.
m_smarowanie.jpg
-
"TRAFO" trafiłeś z diagnozą w 100%. Zaraz po twoim poście szybko pobiegłem przed blok i zrobiłem to samo co ty , tylko użyłem silikonu . Nic innego nie miałem
.Piszczenie ustało natychmiastowo . Może kiedyś się komuś taka informacja przyda . Pozdrawiam i dziękuje za szybką odpowiedź .
Comment
-
No to ja tez musze przesmarowac. Piszczy od ok. 2 lat. Przy odkrecaniu kierownicy z lewej do centralnego polozenia.
ASO nie dalo rady sobie poradzic z problemem :-)
Powiem im bo jade na przegląd za 2 tygodnie - to sie chlopaki zdziwiąCivic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
U mnie piszczenie ponownie się pojawiło, znowu przesmarowałem tym razem silikonem napsikałem sporo i czekam na efekt . A może ktoś ma inny jeszcze pomysł ?
Piszczy gdy kręcę na postoju w lewo i w czasie jazdy ! Pisk pojawia się gdzieś od połowy skrętu w lewo do max skręcony kół w innym przypadku nie ma go . NIe jest to bardzo słyszalny dźwięk ale mnie wkurza na maksa . Proszę o kolejne porady
Comment
-
U mnie też nagle się ten objaw pojawił. I również użyłem pasty do tłoczków. I nic to nie dało :P Co prawda zrobiłem to wczoraj wieczorem a dziś pierwszy raz tam z 40km zrobiłem. Ale po powrocie dalej piski jak były tak są, może się jeszcze nie rozsmarowało porządnie... I tak samo w lewo kręcąc tylko.
Comment
-
uzywanie wd40 do elementow plastikowych i gumowych nie jest dobrym pomysłem.Efektem po jakimś czasie będzie zniszczenie w/w elementow.wd40 wchodzi w reakcję z gumą itp.Są do tego rozne specyfiki ,ktore nie niszczą elementow gumowych .
pzdr
Comment
-
Comment
-
Update:
Wjechałem dzisiaj na kanał i namierzyłem źródło dźwięku. Na 90% piszczenie dochodzi z zaznaczonego na schemacie miejsca w punkcie gdzie przecina je układ wydechowy. Element układu wydechowego ma w tym miejscu przyspawaną osłonę. Tak jak pisałem, zaczyna piszczeć gdy samochód się zagrzeje. Rozgrzewa się układ wydechowy rozgrzewając tym samym felerne miejsce. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić lub naprawiał podobną usterkę?
2.jpgLast edited by 5andman; 20-04-2019, 20:56.
Comment
-
Mam taki sam problem tylko podczas skrecanie w lewo i powrotu. Na stacji diagnostycznej pan powiedział że to właśnie tego elementu co zaznaczyłeś. Dodał jeszcze, żebym sobie dał spokoj z naprawianiem tego. Nie mam czasu sie za to wziąć teraz wiec jezdze tak jak jest, ale jest to denerwujące. Jeśli ktoś problem taki umie rozwiązać to niech napisze poniżej. Napewno sie przyda.
Comment
-
Ten sam problem
Zamieszczone przez Yoru no Ikari Zobacz postaMam taki sam problem tylko podczas skrecanie w lewo i powrotu. Na stacji diagnostycznej pan powiedział że to właśnie tego elementu co zaznaczyłeś. Dodał jeszcze, żebym sobie dał spokoj z naprawianiem tego. Nie mam czasu sie za to wziąć teraz wiec jezdze tak jak jest, ale jest to denerwujące. Jeśli ktoś problem taki umie rozwiązać to niech napisze poniżej. Napewno sie przyda.
Comment
Comment