Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klocki / tarcze hamulcowe Civic 2006-2011 jaki zestaw polecacie?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jeszcze myślę o BOSCHu...ale obiegowa opinia jest podobna...czyli że kiedyś to był Bosch :-)

Comment

• Zamieszczone przez zozulka Zobacz posta
      tarcze + klocki Textara piszczały. Klocki zużyły się z przodu po 40 tys. km
      Szybkie zużycie może być efektem problemów z zaciskiem- jeśli zapieka się na prowadnicach chociaż "troszeczkę" albo tloczek przybrudzony, to dużo więcej nie trzeba.
      Ja mając wcześniej przez dekadę starszą mazdę uczulony byłem na tylne zaciski (typowy kłopot mazdy) przyzwyczaiłem się do częstej kontroli zacisków, przyzwyczajenia przenoszę na każde kolejne auto..

Co do piszczenia, to i u mnie po wymianie na klockach brembo piszczało do momentu aż odnalazłem stare zdemontowane klocki na których były jeszcze blaszki antywibracyjne (osłaniają tył klocka).
      Po montażu tych blaszek do brembo piski ustały.

Oczywiście przy każdej wymianie sezonowej kół patrzę sobie na zaciski a co najmniej raz w roku kontroluję stan prowadnic.

Klocki textara miałem w peżocie 407 I bardzo dobrze wspominam.
      Miałem i w hondzie wstawić, ale padło na brembo (nie pamiętam dlaczego) i też jestem zadowolony.
      Na razie, przy przebiegu 262000 km nie widzę potrzeby wymiany tarcz przednich ani tylnich ..
      Auto kupiłem jak miało 150tyś km...

Comment

• Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
        Textar sprzed sześciu lat, a textar sprzed roku/trzech to inny temat jakościowo niestety.
        aż tak? ...no to smutne.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

• Jesienią ubiegłego roku założyłem klocki Textara na tarcze obydwu osi w Golfie IV. Na razie przejechane na nich 10 tys. Przy tegorocznej wymianie kół, nie było widać na nich niepokojących objawów.
          http://www.dadrl.org.uk
          http://www.lightmare.org

Comment

• 3 lata temu w innym samochodzie zakładałem tarcze textar i klocki ferodo, zestaw spisywał się super. W tym czasie każdy odradzał klocki textar bo piszczały.

Obecnie w ufo mam na tyle klocki i tarcze od ATE i jestem zadowolony. Przód będę wymieniał za jakiś czas i też wrzucę ATE.

Comment

• Zaktualizowałem Temat o wymianie tarcz Textar po 33 tys km.
              wpis #49
              W temacie Klocki / tarcze hamulcowe Civic 2006-2011 zapytałem, jaki zestaw polecacie? Na podstawie kryteriów jakie przyjąłem, tj.: przystępna cena, małe pylenie, i skuteczność na poziomie fabrycznych klocków decyzja stanęła na zestaw firmy Textar. Na foto przedstawiłem relację z wymiany - Auto Honda Civic UFO 2009 silnik 1,8. Przebieg 120 000km. Na klockach są napisy: Honda - TRW - numery fabryczne. Robota standardowa, nie przewidywałem problemów.. które jednak się pojawiły. Foto
              Kierownik Działu Diesla

Comment

• Co myślicie o tarczach hamulcowych na przód firmy Remsa. Klocki są już kupione firmy Textar. Miał ktoś, korzystał i może się w miarę obiektywnie wypowiedzieć. Dzięki.

Comment

• Szybciutkie pytanie, nie ma czegoś takiego jak prawa i lewa strona? Jest komplet na tył i tyle? Chcę zmienić klocki na tylnej osi to zamawiam 2 takie komplety i tyle, zgadza się?
                  poza konkursem pytanie brzmi czy to są przyzwoite klocki?

Comment

• Zamieszczone przez itsme Zobacz posta
                    https://motostacja.com/p/FEBI-BILSTEIN-FEB16801/
                    Szybciutkie pytanie, nie ma czegoś takiego jak prawa i lewa strona? Jest komplet na tył i tyle? Chcę zmienić klocki na tylnej osi to zamawiam 2 takie komplety i tyle, zgadza się?
                    poza konkursem pytanie brzmi czy to są przyzwoite klocki?
                    Klocki sa w kompletach na oś. Zamawiasz 1 komplet - to beda 4 klocki

Comment

Working...
                    X