Bry, tak mnie zaczął interesować check enigne po wymianie akumulatora. Akumulator padł i po wymianie miałem kilka błędów, takie standardowe jak braknie prądu w aucie. Skasowałem je i nie mam już żadnych błędów odkąd wymieniałem akumulatorze czyli jakieś 2 tyg. Ale teraz zaczyna mnie zastanowić czy to normalne zachowanie check enigne. Mruga jak włączę zapłon i gaśnie, swoją drogą długo się świeci przy starcie ta kontrolka. https://jumpshare.com/s/zrYywphenrx6aTPL6Y93 film poglądowy.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Check enigne mruga 5 razy i gaśnie.
Collapse
X
-
da się w tym bolidzie odczytać kody ?na sreberko"? ale jak masz czytnik obd2 to co? nic nie pokazuje? Może to być zbieg okoliczności, ale takie mruganie to np albo coś z cewkami zapłonowymi albo nalałeś gdzieś na podrzędnej stacji PB? albo nadal słabe napięcie w sieci civica, co kłuci się z tym że masz nowy aku. Czy masz jakiś rozbiór prądu? sprawdziłeś ile pożera na postoju?Kierownik Działu Diesla
-
Zamieszczone przez ayrton Zobacz postaA może to miganie to złudzenie było
Comment
-
nie, nie nastroje, po prostu system OBD2 weryfikuje wszystkie obszary i coś mu wtedy nie pasowało, stad komunikat, ale przeważnie jest tak, że po 17 uruchomieniu silnika jeśli 17 razy szły komunikaty bez potwierdzenia tego co zaszło wcześniej (jakieś niedomaganie) czyli wszystko jest teraz dobrze. To System nadzory OBD2 sam zgasi komunikaty.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment