Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Check engin oil level

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Check engin oil level

Witam dzisiaj podczas jazdy zapalił mi się komunikat jak w tytule. Zjechałem na stację zgasiłem auto i po chwili odpaliłem błędu już nie było . Auto jedzie normalnie. Jutro sprawdzę poziom oleju na zimnym silniku.Dodam że lampka alladyna się nie zapaliła tylko komunikat. Czy to jest komunikat o niskim poziomie oleju?

Miałem podobnie kilka miesięcy temu, jeździłem po dość stromych wzniesieniach, później już na płaskim i wyskoczyła mi kontrolka ,,check level oil" lampka alladyna i pod nią taka fala.
    Okazało się że było trochę poniżej min, dolałem jak silnik ostygły i śmiga do dziś.
    Kontrolka Ci zgasła po ponownym odpaleniu, bo zrobiłeś taki reset komputera i dopiero po jakimś tam dystansie powinna pojawić się na nowo.
    Z tego co czytałem to jest czujnik poziomu oleju w hondzie civic VIII
    Po prostu dolej oleju

Comment

dokładnie jak wyżej.
      czujnik wskazuje, że poziom jest bardzo niski - wskazanie na blacie na żółto, jeśli poziom będzie krytyczny, to kolor czerwony (chyba, bo nigdy nie sprawdziłem osobiście).
      Miałem dwukrotnie, aczkolwiek staram się nie dopuszczać do takiej sytuacji i kontroluję/uzupełniam..

Comment

Working...
      X