Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Silne drgania samochodu przy ruszaniu, wyłącznie na zimnym silniku

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Silne drgania samochodu przy ruszaniu, wyłącznie na zimnym silniku

Cześć,
    w ostatnim czasie borykam się z problemem bardzo mocnego drżenia całego samochodu podczas ruszania, jazdy na polsprzęgle.

Obaw zdecydowanie nasilił się po jednym dniu jazdy samochodem, bez nauczonego biegu jałowego. Było to spowodowane czyszczeniem przepustnicy. Mimo wszystko unikałem wówczas szarpania podczas zmiany biegów i ruszania, tak żeby nie wpłynęło to na kondycję poduszek silnika.

Zdiagnozowanie problemu być może nie byłoby zbyt trudne, gdyby nie fakt że drżenie występuje wyłącznie, kiedy samochód jest zimny. Po przejechaniu 2-3 kilometrów problem znika całkowicie, auto reaguje bardzo gładko. Nie jestem wówczas w stanie wywołać drgań ani szarpnięć nawet mimo usilnych prób.

Szukałem podobnych wątków na forum, jednak nie znalazłem nic co nakierowałoby mnie na jakąś konkretną usterkę. Być może ktoś zmagał się z podobnym przypadkiem.
    R18 ze skrzynią manualną, przebieg samochodu 235 000km.

być może problem ze sprzęgłem , ale do sprawdzenia najpierw poduszki silnika..

Comment

możliwe że przepustnice a drgania to zbieg okoliczności. A np świece zapłonowe ile mają najechane km?
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
      X