Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana kpl. sprzęgła Civic 1,8

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana kpl. sprzęgła Civic 1,8

Witam serdecznie,
    W kwietniu moja Hania miała wymieniany kpl. sprzęgła (nie było mnie w kraju , żona oddała do lokalnego mechanika), od 3-4 tyg. pojawił się piskliwy odgłos, początkowo myślałem że to jakaś rolka od paska, ale podczas wysprzęglania odgłos ustaję - stawiam na wadliwe łożysko oporowe.
    Od 3-4 dni daje się wyczuć bicie na pedale sprzęgła do 1/2 skoku , później wibracje ustają , warsztat który wykonał naprawę chciał się podjąć wykonania ponownej naprawy , ale mój kolega miał podobny incydent z Fiatem Bravo - wymiana sprzęgła i zapomnieli dokręcić katalizatora, więc sami rozumiecie że tam samochodu już nie oddam.
    Dogadaliśmy się o zwrot kosztów, i rozważam zakup i samodzielną wymianę ( ford mondeo i seat toledo ogarnąłem) , Pytanie na co zwrócić uwagę przy montażu, przy wspomnianych modelach były fabryczne więc miałem odniesie jak były złożone.
    W tym przypadku , "nasi tu byli" i zastanawiam się czy wszystko złożyli zgodnie ze sztuką, nie chcę powielić Ich błędów, macie jakieś doświadczenia z wymianą ?
    Z góry dzięki za odpowiedź , pozdrawiam
Working...
X