Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bieg 2 4 i 6 ma duży luz na gałce (bez kliknięcia), wsteczny się blokuje

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Bieg 2 4 i 6 ma duży luz na gałce (bez kliknięcia), wsteczny się blokuje

Cześć Wam,

kilka dni temu zauważyłem, że podczas wrzucania biegu 2 , 4 i 6 (oraz wstecznego) nie ma charakterystycznego kliknięcia na gałce, po prostu sie zsuwa w dół i tam zostaje. Biegi wskakują normalnie. Zauważalny jest jakby większy luz na gałce przy biegach na dole (2,4,6). Dodatkowo ostatnio zaczęły być problemy ze wstecznym, albo mocno przesunę gałkę w bieg wsteczny i wskoczy albo muszę dodać gazu trzymając ręką w pozycji wstecznego. Inaczej gałka wraca do pozycji centralnej.

Kojarzycie problem? Czym może być to spowodowane może wiecie zanim oddam auto do mechanika ?

Dodam jeszcze, że gdy auto jest na jałowym biegu to mogę przesunać gałkę na 2 , 4 , 6 bez wciskania sprzęgła (oczywiście bieg wtedy nie wskakuje)

Pierwszy wpis dział powitań nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji. jest kategoryczny zakaz pisania w tytule słów "pomocy" i "problem" . Sabotujesz nam wyszukiwarkę tematów. W dziale technicznym 99,9 tematów to problemy i pomoc. Tytuł tematu ma oddawać istotę problemu a nie słowo problem. Temat zmieniam.
    Last edited by rambo7; 11-09-2019, 08:54. Powód: Regulamin pkt 2,3,5.

prawdopodobnie będziesz musiał pojechać do mechanika, możesz też do ASO by zdiagnozowali problem (nie musisz u nich robić) za diagnozę w ASO sie nie płaci, a przynajmniej sprawdzisz czy mechanik będzie gadał to samo co aso. Weź 2 osobę, niech się bawi biegami tak jak opisujesz a ty podnieś maskę i sprawdź jak się przesuwa wodzik wysprzeglika w skrzyni. Coś mi się zdaje że problem tkwi w linkach.
    O banał już nie pytam, kiedy był DOT4 wymieniany? w układzie sprzęgła.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

A co ma do tego DOT 4 i wymiana płynu w układzie sprzęgła?? przecież on nie ma problemu z wysprzęglaniem.

Jakieś przygody??Najprawdopodobniej zmieniła się odległość między mechanizmem wybierania a skrzynią. dlatego biegi gdzie linka pcha nie wchodzą ci do końca. popatrz czy się coś nie przesuneło lub nie poluzowało. Bez małego rozbierania się nie obejdzie. Raczej winę ponosi mechanizm wybierania w kabinie. Ale mylić się mogę bo to jednak jest że wybierak jest pchany, więc gdzieś jest luz i nie dopycha ci do końca. niech moc będzie z tobą
      Last edited by falcong700; 12-09-2019, 22:47.

Comment

Working...
      X