Zamieszczone przez slepak
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Docisk sprzęgła od accorda VIII do 2.2 i-ctdi - modyfikacja Kevlarem
Collapse
X
-
tzn sprężyny w docisku są mocniejsze?
Przekłada się to jakoś na pedał sprzęgła - również ciężej pracuje ?
Co musiałeś dopasować, żeby założyć accordowe sprzęgło ?
No i ile Cię taka robota po całości kosztowała - w porównaniu do wymiany standardowego sprzęgła od civica?
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postano więc, jak ktoś już dokona tego montażu, to prośba o "zeznanie" w tej sprawie
Czyli mamy kolejną tajemnice.
chodziło mi o zeznanie a nie stwierdzenie
Zamieszczone przez MARCIN38 Zobacz postaSprzęgło dzisiaj założone, klei niesamowicie niema co się bać
Chodziło mi o takie zeznanie że jak ktoś, tak jak Ty, tutaj zapyta to dostanie iformację:
Foto przed, toto po obróbce, wymiary, opis, model, numer seryjny, miejsce zakupu cenę ..takiego gotowca jakiego sam często robię. Tak że ktoś czyta iod A do Z wie co jak i gdzie.
Tu nie ma nadal żadnej informacji w tym temacie, ani w sieci ...szkoda.
Wymieniałem ostatnio sprzęgło w Jazzie bo też ciągnęło i wsadzona nowa tarcza też powiem klei niesamowicie. Nie ma się czym podniecać. Natomiast jak się robi takie pasowanie jak zrobiłeś, to chciałbym wiedzieć i widzieć która częśc modyfikowano jak wyglądał przed i po obróbce w którym dokładnie miejscu co i jak robiono. Nawet gdzie i kto to robił? wielu mogło by skorzystać.
Najbardziej mnie irytują na forum wpisy "zrobione jest super". sorry za emocje ale liczyłem że się czegoś dowiem i się przeliczyłem.
Last edited by rambo7; 05-12-2022, 07:57.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
jak wyglądało przed? jak wyglądało po obiciu?
jak wyglądało przed palowaniem jak wyglądało po ?
Gdzie i jaki levlar rodzaj kupiłeś?
Kto to robił? gdzie? kto się na tym zna?
Chwalisz się tymi informacjami ok, ale jak by chciał ktoś skorzystać, bo po to jest forum ...to czemu jest tajemnica?Last edited by rambo7; 05-12-2022, 08:04.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
tzn sprężyny w docisku są mocniejsze?
Przekłada się to jakoś na pedał sprzęgła - również ciężej pracuje
Sprzęgło pracuje lekko,
Tak docisk jest mocniejszy w civicach jest 6602 a w Accordzie 7500
Fakt zdjęć niema ale trzeba kupić cały zestaw sprzęgła o nr
22105-RL1-305. Sam docisk trzeba stoczyć 2mm. Ja wszystko dawałem do Witizen w Gdyni gdyż mam najbliżej. Obicie tarczy-180 zł, stoczenie docisku -220, komplet sprzęgła 1200, mechanik-400. Łozysko oporowe pasuje z Accorda.
Comment
-
Dawałem do firmy Witizen w Gdyni. Zestaw sprzęgła to 22105-RL1-305. Tarcza śmietnik gdyż do Civica nie pasuje, łożysko jest identyczne docisk różni się tylko grubością 2mm.
Strona 1 z 4 - 2.2 i-ctdi sprzegło od 2.2 Type - S 180Km - napisał w Mechaniczny: Witam, Nigdzie nie znalazłem dokładnej informacji co trzeba zrobić (krok po kroku + dokładne wymiary przeróbek) aby umieścić sprzęgło od Accorda VIII Type - S 2.2 180 KM do 2.2 i-ctdi 140KM Bardzo proszę o pomoc Co powinienem kupić z Type-Sa (czy sam docisk czy całe sprzęgło), a co z mojego modelu żeby zrobić mocniejsze sprzęgło i co trzeba dokładnie przerobić ? Z góry dziękuje za pomoc planuje kolejny...
Przeczytałem tylko ten wątek i tak zrobiłem.
Comment
Comment