Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2008 Civic 1.3 Hybrid grzechotanie skrzyni CVT

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

nawet jak ktoś z forum podpowie, to i tak bym wszystko weryfikował w ASO (oni z pamięci też nie wiedzą) ale mają dokumentację każdego egzemplarza. Oczywiście nie przez tel, tylko trzeba się do nich wybrać bo chwilę to trwa, trzeba to weryfikować po VIN i specyfikacji.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

BTW, przy jakim przebiegu pojawiły się te dźwięki? Pytam bo zaczynam dumać czy jednego z aut miejskich nie zastąpić Insight'em, właśnie z tym samym napędem.
      Ps. Wersja z używką ma sens. Jednak warunek - tylko jeśli jest jeszcze na aucie i można ją przetestować. Odbiór tylko osobisty. Z drugiej strony, tych wersji z UK jako dawców jest niestety mało.

Oznaczenie mojej skrzyni to SPSA
      Trzeba się przygotować na dłuższe "wyczekiwanie". Z tego co widać, aktualnie jest tylko jedna taka skrzynia oferowana w używce za cenę 2.5 tpln.
      Last edited by UFO_; 27-02-2019, 10:16.

Comment

przy ok 170tys według licznika, zacząłem zwracać uwagę na dźwięk skrzyni, przy ok 180 stało się głośniejsze, takie jak na filmie

Comment

U mnie powoli zaczyna się ten sam problem. Nie mam póki co problemu przy zmianie z R na D ale przy lekkim wychyleniu pedału gazu słychać charakterystyczne dzwonienie. Jakby łańcuch latał luźno. Przy hamowaniu silnikiem i przy mocniejszym naciśnięciu gazu jest cisza. Niedługo stawiam do mechanika to zobaczymy co wymyślą. Olej wymieniłem w zeszłym roku (jakieś 10k km temu) w ASO. Jak czytam o potencjalnych kosztach to włosy mi się jeżą. Przebieg 210kkm

Comment

Witam po dłuższej przerwie postanowiłem, że zostawię wpis dla potomnych co było rozwiązaniem problemu w skrzyni. Awarii uległo łożysko prawdopodobnie input shaft bearing, niestety nie znam oznaczenia, ale samo łożysko jak twierdził mechanik nie występuje jako część zamienna. Udało się pozyskać używane łożysko ze skrzyni rozebranej na części. Hałasu nie ma. Koszt 3600zł z wymianą oleju i filtrów. Aby zdjąć skrzynie trzeba wyciągać cały silnik, stąd robocizna znacznie przekroczyła koszt części. Wg. mechanika łańcuch oraz inne podzespoły skrzyni w dobrym stanie.

Comment

Working...
            X