Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szumy przy niskich prędkościach

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Szumy przy niskich prędkościach

Witam,
    ostatnio zauważyłem, że podczas ruszania i przy małych prędkościach da się słyszeć z przedniej części auta szum, taki delikatny, może występuje również przy większych prędkościach, ale już potem nie sposób go usłyszeć. Stawiam na coś związanego ze sprzęgłem albo jakiś rezonans, którego lepiej nie ruszać.
    Może ktoś spotkał się z takimi odgłosami i wie co to może być?

opis mało dokladny. szumy są na biegu czy na luzie? Jeśli na biegu to czy po wciśnięciu sprzęgła ustępują?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Comment

Szumy występują tylko podczas jazdy, na biegu. Być może ustępują już od 3 biegu, bo wtedy ich nie słyszę, ale to możę być dlatego, że obroty mogą je zagłuszać.
      Wydaje mi się, że na wciśniętym sprzęgle ich nie ma, ale sprawdzę to jeszcze dzisiaj dokładnie.
      Na luzie słychać sam silnik bo wczoraj specjalnie sprawdzałem i szumy nie występowały. Dopiero jak ruszę, puszczę sprzęgło i wtedy je słychać.

Comment

jeśli po wciśnięciu sprzęgła ustępują to może to być zużyte łożysko oporowe

Comment

Jeśli tak, to wymienia się kompletne sprzęgło wtedy czy samo to łożysko?

Comment

Zamieszczone przez radozz Zobacz posta
            Jeśli tak, to wymienia się kompletne sprzęgło wtedy czy samo to łożysko?
            raczej każdy poleci ci wymianę kompletnego sprzęgła za jednym zarzucaniem skrzyni. Chyba, że chcesz zaoszczędzić i wiesz, że sprzęgło jest jeszcze w dobrym stanie

Comment

Working...
            X