Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie sprzęgło do Civic 1,8 140km UFO

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jakie sprzęgło do Civic 1,8 140km UFO

Jak na złość... połowa rzeczy w Hani się posypała. W tym sprzęgło.
    Krótka piłka... jakie sprzęgło wybrać?

Znalazłem dwa które przykuły uwagę moją i mojego konta bankowego.
    Mianowicie:

LuK 622 3136 00 Zestaw sprzęgła
    BLUE PRINT ADH230105

Są to ceny w granicach 800 zł. Dramat, ale co poradzić?

Chyba, że ktoś ma jakąś alternatywną i sprawdzoną firmę o normalnej cenie?

Luk valeo sachs to sprzęgła którę mogę polecić, testowałem sachsa i luka wiele razy można polecić.
    Sprzęgło to nie tylko wysoki koszt ale musisz pamietać, że jak zainstalujesz słabe sprzęgło podrzędnej firmy krzak to długo nie będziesz się cieszyć.
    Do tego zapłacisz ponownie za zrzucenie skrzyni i wymianę tego elementu.
    Tutaj się po prostu nie oszczędza warto brać sprawdzony towar.
    4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
    Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
    https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

Również miałem nieprzyjemność wymieniać sprzęgło (nie w Hondzie) i również polecam LUKa. Bierz dobre sprzęgło, bo połowa kosztów to robocizna, jak cokolwiek w osprzęcie okołosprzęgłowym wątpliwe, to również warto wymienić z uwagi na kiepski dostęp i wysoki koszt robocizny.
      Ps. Przy jakim przebiegu i silniku takie nieprzyjemności?

Comment

Robocizna to wszędzie 400 zł. Więc wolę dać do mechanika, gdyż nie dysponuje nawet podnośnikiem więc roboty byłoby co niemiara.

Przebieg 165 tyś.
        Rocznik 2006. Silnik 1.8 140km.

Wydaje mi się nawet OK. Blisko 170 tyś. gdzie producent deklaruje około 100-200 tys.
        Szkoda, że pokryło się z tym, że czeka mnie wymiana tył tarcze + klocki oraz tulei wahaczy. :/

Comment

Poszukaj na portalach aukcyjnych.
          Ja w swoim Civic'u wymieniałem sprzęgło ok. 2 miesięcy temu i kupiłem nowy komplet VALEO za 480zł na Allegro.
          Wymiana u mechanika 400zł.

Pierwsza aukcja z brzegu:
          https://allegro.pl/sprzeglo-valeo-ho...977080922.html
          Last edited by AzAzEl1984; 10-09-2016, 19:56.

Comment

Może dlatego, że jest to w kategorii "Dociski sprzęgła", ja natomiast szukam w "Kompletne sprzęgła".
            Skoro twierdzisz, że faktycznie tak jest, że czasem takie "za 500 zł" dadzą radę, to nic tylko podziękować.

Comment

VALEO 828682 jako kompletne kosztuje nie 500 zł, a ponad 1500 zł.
              Tak więc trzeba dokładnie ocenić "kompletność".
              Pzdr.

Comment

Rzekomo w zestawie "tarcza docisk łożysko". Dlatego też zdziwiłem się, że cena poniżej 800 zł.

Comment

Uzupełnij informacje w swoim profilu.
                  na czym stanęło tutaj?: https://www.civicforum.pl/showthread...9d%C3%B3w-PA51
                  w tym Wątku "jakie sprzęgło" dla potencjalnego usera szukającego tematu warto napisać że chodzi o ...? diesla? To bardzo ułatwia korzystanie z wyszukiwarki tematów. Nikogo z posiadaczy wersji benzynowej niekoniecznie interesuje ten temat.
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Stanęło na temacie bez odpowiedzi...

Comment

No nie wiem, ja wyżej widzę kilka odpowiedzi na Twoje zapytanie.
                      A tak w ogóle... Do jakiego helikoptera? Czego to określenie?
                      Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Zamieszczone przez Butler Zobacz posta
                        Do jakiego helikoptera? Czego to określenie?
                        Kolega zdaje się chciał to H podkreślić w Helikopterze

Ja również widzę sporo odpowiedzi na Twoje zapytanie - może masz problemy z wyświetlaniem postów
                        LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                        sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Zamieszczone przez d3zet Zobacz posta
                          Rzekomo w zestawie "tarcza docisk łożysko". Dlatego też zdziwiłem się, że cena poniżej 800 zł.
                          W moim zestawie była tarcza i docisk VALEO a łożysko jakiejś innej dobrej marki - ale nie pamiętam teraz nazwy.

Jak chcesz wiedzieć dokładnie co i jak to przed kupnem zadzwoń do firmy, która sprzedaje i zorientuj się co do tego zestawu.

Kontakt w tej aukcji: https://www.autotech.sklep.pl/obrazk.../1/menudol.jpg

ps. ja za swoje zapłaciłem w promocji poniżej 500zł - sklep który to sprzedawał się likwidował !

Comment

Panowie, nie mam pojęcia w jaki sposób się orientujecie w temacie, ale to zakrawa na kabaret... enigmatyczny tytuł, nie wiemy do jakiego silnika sprzęgło, nie wiemy jaki silnik ma piszący wątek, polecane są dla diesla czy do benzyny?
                            Powiedzcie mi konkretnie o czym jest mowa w tym wątku?
                            Kierownik Działu Diesla

Comment

Tu napisał https://www.civicforum.pl/showthread...695#post311695
                              Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Working...
                              X