Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak sprawdzić, czy był wymieniany olej w skrzyni?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak sprawdzić, czy był wymieniany olej w skrzyni?

Witam mój mechanik twierdzi iż wymienił mi olej w skrzyni, ja jednak śmiem wątpić że tego nie zrobił, gdyz korki wlewu i wylewu wyglądają na nieruszone. Czy jest możliwe że wlał go jeszcze jakąś inną drogą??
    Last edited by Alix; 11-05-2014, 11:46.

Zamieszczone przez pietryk
    wlewu i wylewu wyglądają na nieruszone. Czy jest możliwe że wlał go jeszcze jakąś inną drogą?
    Przy skrzyni z bagnetem wlać teoretycznie może, ale spuścić oleju tą drogą raczej nie. Nikt się nie bawi w odessanie mając korek spustowy.
    Wygląd korków jeśli nie stawiały oporu i użył odpowiednich narzędzi nie jest rozstrzygający moim zdaniem. Jeśli masz dostęp do kanału bądź podnośnika, odkręć korek wlewu i sprawdź jaki jest kolor oleju. Nowy nie ma prawa być zbyt ciemny. Czysty nie będzie, ale jest jednak różnica pomiędzy nowym a mocno przepracowanym. Piszę o wlewie żeby zbyt wiele oleju nie wyciekło przy odkręcaniu spustowego.

Comment

A przez odpowietrznik ?

Comment

Zamieszczone przez pietryk Zobacz posta
        A przez odpowietrznik ?
        Teoretycznie przez każdy otwór o średnicy pozwalajacej na przepływ oleju. Tylko kto przy zdrowych zmysłach będzie kombinował "jak koń pod górę" z wężykami, pompką podciśnieniową do odessana oleju a potem mozolnie wlewał olej przez godzinę?
        Jeśli nie odkręcał korków to na 99% nabił Cię w butelkę, bo nie wierzę w wymianę poprzez teleportowanie oleju z/do skrzyni. Do tego są przeznaczone otwory technologiczne i tak ten temat widzę.

Comment

Pytanie co Ci tam wlał ?

Comment

Jednak olej po sprawdzeniu jest świeży, a wlał przez odpowietrznik za pomocą wysysarki, co mi pokazał temat do zamknięcia.

Czyli są jednak zwolennicy kombinowania. s-team
            Last edited by syriuszteam; 06-05-2014, 00:09.

Comment

Working...
            X