Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Buczenie pompy paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Buczenie pompy paliwa

Witam.
    Czy zauważyliście a raczej usłyszeli w swoich civicach włączanie się pompy paliwa? U mnie ma to czasem miejsce przed odpaleniem silnika (po przekręceniu kluczyka i testowaniu wszelkich układów) a czasem zdarzy się nawet gdy stanę na światłach. Takie jednokrotne, krótkie, ciche aczkolwiek charakterystyczne i słyszalne buczenie. Poziom paliwa w baku nie ma wpływu na pojawianie się ww odgłosu. A może błędnie zinterpretowałem źródło dźwięku?
    Last edited by Alix; 26-08-2013, 21:36.

U mnie też słychać,ale jak nie pracuje jeszcze silnik.Czyli po załączeniu zapłonu i jak jest cicho w aucie.Delikatnie szumi.Jak silnik pracuje to jej nie słychać,nawet jak stoję na światłach.A ty jak czytam,słyszysz ją jak silnik pracuje?

Comment

Podejrzewam że to nie pompa wydaje ten dziwny dźwięk a jeśli już tak to znaczy że wkrótce będziesz miał wydatek bo nie powinieneś słyszeć pompki podczas włączonego silnika.

Comment

Być może łożyska silnika już się "wyrobiły".Miałem tak w poprzednim aucie.Ale czyżby w takiej marce jak Honda tak szybko się zużyły?Trudno mi by było uwierzyć.

Comment

A ja uwazam ze to normalny objaw ,szczegulnie po pierwszym przekreceniu kluczyka pompa dobija cisnienie w ukladzie. Moje drugie autko Rover 45 (czyli w zasadzie Civic) ma kiepcko wyciszony zbiornik i cholernie stosunkowa glosna pompe i co z tego tak ma juz 4 lata , sluchac rowniez chlupanie paliwa. W nowym civicu tez troche slychac.

Comment

No właśnie. Ostatnio zauwazyłem, że oprócz normalnego szumu pompy, po przekręceniu kluczyka, pojawia się na koniec takie ciche i krótkie jakby chrupnięcie. Wcześniej tego nie było. Czyżby to łożyska w pompie siadały?

Comment

Ja nic takiego nie słyszę ale mam n22a2

Comment

w dieslu niekoniecznie będzie to słychać trochę inaczej jest to rozwiązane, natomiast w benzyniaku minimalnie słyszalne jest i to jaknajbardziej zdrowy objaw, powinno być mniej więcej tak klik ....buuuu... klik . Musi być pierwsze i drugi "klik" przekaźnika i leciutkie buczenie pompy, jeśli tego nie będzie słychać to beda wtedy kłopoty, ale spoko macie za młode auta to się zdarza po 8-12 latach exploatacji.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                  w dieslu niekoniecznie będzie to słychać trochę inaczej jest to rozwiązane, natomiast w benzyniaku minimalnie słyszalne jest i to jaknajbardziej zdrowy objaw, powinno być mniej więcej tak klik ....buuuu... klik . Musi być pierwsze i drugi "klik" przekaźnika i leciutkie buczenie pompy, jeśli tego nie będzie słychać to beda wtedy kłopoty, ale spoko macie za młode auta to się zdarza po 8-12 latach exploatacji.
                  No te pierwsze dwa odgłosy - jak najbardzie, tylko u mnie na samym końcu jest jeszcze trzeci, coś jak "trrrrrtttt" - jakby łamany plastik, wcześniej chyba tego nei było, przynajmniej nie słyszałem

Comment

Ciepło się zrobiło to i plaski się rozszerzył a w benzyniaku pompke masz bliżej siebie niż myslisz wiec wszystko dobrze słychac

Comment

Working...
                    X