Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rzężenie z okolicy alternatora

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Rzężenie z okolicy alternatora

Od pewnego czasu denerwujace mnie irytujace rzężenie dochodzace z okolic silnika a konkretnie w okolicy alternatora, nie wiem dokladnie skad bo jest slabo slyszalne albo wogole nie wystepuje, moze ktos z Was mial podobny problem?, poza tym samochod jezdzi sprawnie i nic mu nie dolega - civic 1.8 sedan.
    Poszukuje dobrego warsztatu w Krakowie lub okolicy specjalizujacego sie w Hondach, o autoryzowanym serwisie nie chce slyszec po ich opinii ,,samochod sprowadzony z usa wiec wszystko moze sie w nim psuc''.
    Pozdrawiam
    Last edited by Alix; 26-08-2013, 22:18.

przyczyn może byc wiele... łożyska w alternatorze... pasek...
    czy rzężenie rośnie razem z obrotami? czy raczej stale taki sam dziwięk?

pozdro!

Comment

Stale nie zwiekszajace sie obrotami.

Comment

Proponuje jednak autoryzowany w Wieliczce bylem tam raz i mysle ze jest naprawde ok.

Pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez Jarek civicVIII Zobacz posta
          Proponuje jednak autoryzowany w Wieliczce bylem tam raz i mysle ze jest naprawde ok.

Pozdrawiam
          Dzieki ale jesli ktokolwiek zna nie autoryzowany warsztat ale taki co jest dobry w tym co wykonuje wiec prosze o informacje

Comment

Sugerujac sie avatarem to autko masz z USA, jesli nie to co pisze nie ma sensu. W tym poscie jest wklejony biuletyn techniczny odnosnie napinaczy paskow alternatora (to one halasuja) i zestawie naprawczym lacznie z innym poprowadzeniem paska. https://www.cleanmpg.com/forums/showthread.php?t=26981 .Temat troche odkopuje ,ale co mi tam nowy jestem ,moze sie komus przyda bo troche tu pusto z konkretnymi wiadomosciami.

Comment

Dzieki za podpowiedz, już uporałem sie z tym małym problemem, był to właśnie napinacz.
              Pozdrawiam

Comment

Warsztat
                ul. Rakowicka 9, Kraków Warsztat
                ul. Powstańców 63, Kraków robią tylko hondy,pozdrawiam

Comment

Working...
                X