Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Awaria Civica 1.8 - złe paliwo?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Awaria Civica 1.8 - złe paliwo?

Witam wszystkich,zdazyl mi sie dzisaj przypadek,Wracajac z Swinoujscia do domu autkiem Honda Civic 1,8 Executive 2009r,autko uzytkuje dopiero 4miesiace.Jadac droga poczulem szarpanie i zapalila mi sie kontrolka awarji silnika,zatrzymalem sie i wylaczylem silnik,po ponownym ruszeniu zapalily mi sie wszystkie mozliwe awarie w aucie,a szczegolnie VSA z taka jakas fiolka przekresolna,Skonczlo sie niestety pomoca drogowa i odwiezieniem nas do domu a auta do serwisu w Szczecinie-Poszlo szybko i sprawnie.JESTEM ZALAMANY,TAK PIEKNE,NOWE AUTO,A jednak sie popsulo,
    Andrzej
    Last edited by Alix; 26-08-2013, 22:44.

niestety... samochod to tylko maszyna, ktora czasem zawodzi... mozna tylko Ci wspolczuc, tym bardziej ze autko jest nowe. Ale glowa do gory, jest gwarancja, wszystko wroci do normy. Po wszystkim napisz co bylo, pozdrawiam!
    Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

No szkoda szkoda ... ale dawaj znać jak się sprawa rozwinie.

Pozdrawiam

Comment

Powodem awarji bylo zla jakosc paliwa,ktora nalalem w kamieniu pomorskim,koszta naprawy nie obejmuja gwarancje,czyli z wlasnej kieszeni.Auto dzisaj mam do odebrania.
        Pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez dynia33 Zobacz posta
          Powodem awarji bylo zla jakosc paliwa,ktora nalalem w kamieniu pomorskim,koszta naprawy nie obejmuja gwarancje,czyli z wlasnej kieszeni.Auto dzisaj mam do odebrania.
          Pozdrawiam
          Co sie dokladnie stalo? Mozesz napisac cos wiecej?

Comment

zaraz jade po odbiór autka,narazie powiedziano mi ze nalalem zla jakosc paliwa.Koszty naprawy 500zl.
            Po powrocie napisze wiecej.

Comment

dobrze ze 500 PLN a nie 15000

Comment

Podaj nazwe i adres stacji gdzie tankowales

Comment

może to i nic nie da ale ja bym zgłosił sprawę do rzecznika praw konsumenta. może jest jakaś mała szansa odszkodowania od stacji benzynowej o ile masz jeszcze paragon.

Comment

zaraz jade po odbiór autka,narazie powiedziano mi ze nalalem zla jakosc paliwa.Koszty naprawy 500zl.
                    Po powrocie napisze wiecej.
                    Witam.
                    Ponieważ też kupuje autko z tym silnikiem trochę mnie przestraszyłeś.Ale dobrze że to tylko złe paliwo.Napisz na jakiej stacji tankowałeś i jaką benzynę.Np.znajomy do swojego Mercedesa, nowego zresztą nalał 98 zamiast 95 i tez zabrali go na warsztat.Więc jestem ciekaw czego nie lać do tego silnika hondy.Pozdrawiam.

Comment

Jestem juz z autkiem-WKONCU!!!!
                      wiec mialem generalne plukanie ukladu paliwowego,zlali stare i facet byl w szoku jak bylo brudne.Skonczylo sie tylko na 400zl.Nie byl to pierwszy samochod z tym problemem w serwisie po zatankowaniu na stacji w kamieniu pomorskim,polozona jest odrazu przy wiezdzie,wyjezdzie z kamienia,Inny kierowca zaplacil 5tys za naprawe.Dobra rada,musze zmienic stacje benzynowa.Tankowalem 98verve,albo mialem pecha,albo...

Comment

Ale na jakiej stacji tankowałeś?Prywatnej czy znanego koncernu.Może do tego silnika lepiej lać 95.W danych technicznych taka jest chyba zalecana.

Comment

Najwiekszego koncernu w Polsce,nie moge w tym momoencie napisac jakiego.Zalecana jest 95,ale bylem pewny ze 98 bedzie jeszcze leprza dla mojego auta i taka lalem caly czas.Zlozylem juz reklamacje na stacji paliwowej,zobaczymy czy bedzie jakis odzew od nich?!

Comment

facet byl w szoku jak bylo brudne
                            To bardzo smutne, że w naszym kraju ludzie są tak obłudni. Przecież jeśli się oszukuje kogoś na stacji to szef tej stacji pewnie też kiedyś trafi na lewe paliwo. Jest oczywiste, że oszukując innych sami kiedyś też zostaniemy oszukani. Nie rozumiem dlaczego w Polsce tak jest. Naprawdę kocham ten kraj, nie zamierzam stąd wyjeżdżać i staram się pracować dobrze ale w takich właśnie przypadkach jasny szlag mnie trafia

Osobiście tankuję na BP ultimate diesel mając nadzieję, że mnie nie przerolują na tym paliwie. Ale tak naprawdę nie wiem jak jest...
                            h16v
                            Civic i-CTDi
                            średnie spalanie

Comment

Najwiekszego koncernu w Polsce,nie moge w tym momoencie napisac jakiego.Zalecana jest 95,ale bylem pewny ze 98 bedzie jeszcze leprza dla mojego auta i taka lalem caly czas.Zlozylem juz reklamacje na stacji paliwowej,zobaczymy czy bedzie jakis odzew od nich?!
                              Cytuję z instrukcji obsługi
                              Zalecenia dotyczące paliwa
                              Modele benzynowe
                              Wersja europejska i rosyjska

Ten samochód powinien być napędzany benzyną bezołowiową typu Premium/Super o liczbie oktanowej (LO) 95 lub wyżej.
                              czyli wynika że jak najbardziej 98, według mnie wręcz zalecane, w końcu jako minimum podają 95. Odnosząc się do stacji to często chrzczą paliwo, więc takie 98 pewno przedobrzyli ze względu na lepszą jakość liczby oktanowej.
                              Ja tankuję paliwo na Stacji Auchan, maja paliwo z PKN ORLEN SA i mało tego są najtańsi w okolicy. By było śmieszniej to rozmawiałem ze znajomym który tam właśnie pracuje i mówi ze sąsiednie stacje mają tego samego dostawcę
                              Bo takiemu np xxxxxx raczej nie będzie się opłacało transportować aż z Rosji paliwa, czy choćby Sxxxx. Stacja przy oszołomie ma kilkukrotne przebicie pod względem sprzedaży paliw i raczej to te mniejsze stacje by podporządkować się cenowo dopuszczają się do wyżej wspomnianych incydentów.
                              Podane nazwy celowo xxxxx
                              Last edited by Carno; 27-10-2009, 17:12.

Comment

Working...
                              X