Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przepływomierz w UFO 1.8 - jak wygląda ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przepływomierz w UFO 1.8 - jak wygląda ?

Witam wszystkich
    M am pytanko może ktoś wymieniał przepływomierz w UFO 1.8 ? Wiecie może jaki jest oryginalny? Bo nie wierzę poprzedniemu właścicielowi a myślę że muszę wymienić ?Posiadam aktualnie takie coś jak na załączonych zdjęciach

Z góry dzięki
    IMG_4922.jpgIMG_4923.jpgIMG_4924.jpgIMG_4925.jpgIMG_4921.jpgam pytanko może ktoś wymieniał przepływomierz w UFO 1.8 ? Wiecie może jaki jest oryginalny? Bo nie wierzę poprzedniemu właścicielowi a myślę że muszę wymienić ?Posiadam aktualnie takie coś jak na załączonych zdjęciach

Z góry dzięki
    Last edited by Spidir666; 07-01-2025, 23:31. Powód: Mix

Sprawdź sobie :

Ja mogę zajrzeć dopiero jutro..

Comment

Zamieszczone przez zadra Zobacz posta
      Sprawdź sobie :

Ja mogę zajrzeć dopiero jutro..

Byłbym wdzięczny.
      Wiem po jakim kodzie szukać ale jakiej firmy był montowany oryginał ? To mnie ciekawi i ile by kosztował w razie czego bo ten co mam Hitachi nie wiem czy nie jest zamiennikiem

Comment

U mnie w 1.8 też jest Hitachi i raczej nikt tego nie zmieniał, więc wychodzi na to, że taki szedł na pierwszy montaż.

Comment

Ja rówiez u siebie mam Hitachi
          Załączone pliki

Comment

Dzięki wielkie koledzy

Comment

Dobiję w temacie przepływomierza swój post z zapytaniem.
              Wczoraj wymieniałem olej i filtry w moim sedanie, pokusiĺo mnie i wyjąłem też przepływomierz.
              Moduł wygląda tak jak na zdjęciach z pierwszego postu i zacząłem się zastanawiać nad zasadą jego działania zwłaszcza pod kątem próby czyszczenia.
              U siebie nie czyściłem.
              Wydaje mi się, że bezpiecznym rozwiązaniem byłoby tylko i wyłącznie przedmuchanie szc,elin sprężonym odtłuszczonym powietrzem, bo nie jestem pewien co siedzi w środku i czy izopropanol albo jakiś sprey czyszczący czegoś nie popsuje.

Wydaje mi się, że pomiar polega na kontroli rezystancyjnej czyli na konteolowanym chłodzeniu elementu rezystancyjnego wewnątrz przepływomierza, czyli można przepłukać czymkolwiek, ale to są tylko moje domysły.

Napisze ktoś czy i czym czyścicie swoje przepływki ?

Comment

Czyściłem zaraz po zakupieniu Hondy środkiem Liqui Moly. Nie zauważyłem żadnej różnicy na plus czy minus.

Comment

Obowiązuje stara zasada: "Działa? Nie próbuj naprawiać". Poprawić coś arcytrudno, spierdzielić bardzo łatwo.
                  Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
                  Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Working...
                  X