Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic 8 sedan swap silnika z 1.8......

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic 8 sedan swap silnika z 1.8......

Heej, na początku chciałbym się z wami przywitać drodzy forumowicze Hondy jako że jestem tu nowy

Nie wiem jak zacząć tego posta ponieważ samochód który posiadam bardzo lubię i się z nim poniekąd zżyłem zastanawiałem się nad przesiadką do hondy Legend która też mi się podoba, ale też nie znam może problemu ponieważ brakuje mi w moim civic'u 8 sedan mocy i zastanawiałem się nad silnikiem od type R 2.0 o ile wiem to Civic 8 type R sedan jest nie dostępny na naszym rynku europejskim i chciałbym powoli sobie przerobić mojego civica na type R 8 sedan.
    Naprawdę jestem totalnie zielony wiem tylko że przy wymianie silnika koniecznie zmienić trzeba skrzynie biegów i wiązki elektryczne, szukam tutaj pomocy jakiegoś drogowskazu zdaje sobie sprawę że nie każdy jest tutaj alfą i omegą ale nie chce po prostu zmienić sobie samochodu bo jest łatwiej i taniej.

Dodatkowo mam pytanie czy silnik od ufa type R pasował by do sedana ? A może macie jakieś swoje propozycje myślicie że silnik od Hondy legend również zmieścił by się do mojego sedana ? ale z tego co wiem lepiej szukać silników z tego samego modelu

A no tak mój silnik to 1.8 140km I-vtec R18A2

Dzięki za Uwagę, jeżeli potrzebujecie jakiś danych to piszcie

Zamieszczone przez Kuba_23 Zobacz posta
    brakuje mi w moim civic'u 8 sedan mocy i zastanawiałem się nad silnikiem od type R 2.0
    Trafił się kolejny romantyk - bez urazy
    W sumie... silnik z Hondy Legend zmieściłby się do Civica... do bagażnika
    Droga młodzieży, było już o tym temacie pisane i to jest ślepa droga, bo jeśli się uda, to zawiedziesz się mocą.
    Jutro niedziela. Wystaw Civika i kup to co naprawdę chcesz.

Comment

Kurczaki, szkoda bo lubię to auto, no nic widziałem że da się dostawić nawet turbo do tego 2.0 a jak już wyciągnąłeś nóż to możesz dobić i napisać jakieś autko ? Do 60k +/- Które będzie do tańca i różańca ?

Comment

Zamieszczone przez Kuba_23 Zobacz posta
        Kurczaki, szkoda bo lubię to auto, no nic widziałem że da się dostawić nawet turbo do tego 2.0 a jak już wyciągnąłeś nóż to możesz dobić i napisać jakieś autko ? Do 60k +/- Które będzie do tańca i różańca ?
        Nie wyjąłem noża bracie, tylko pomocną dłoń i kiedyś stwierdzisz że kupno innego to lepsza opcja.
        Wiem co czujesz. Ja też lubie swojego 1.8 mimo że jechałem po Type R.
        Daj sobie dwa tygodnie na zastanowienie. TU trochę propozycji chłopaki poddali, ale pytaj siebie czego chcesz...
        RWD, silnik Boxer, JDM, BMW, niezawodność czy downsizing.. - bo jeśli tylko "do tańca i różańca" to jest tego sporo.
        Chyba najczęściej i dobrze wspominano o Fieście ST

Comment

Jakbyś miał pewniaka rozbitka VIIIgen Civic SI z USA to można swap robić. Jednak koszt całkowity to by się zamknął w połowie wartości tego Civica co posiadasz. W Si siedzi K20Z3 w okolicach 200KM.
          Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
          Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

poczytaj inne tematy i komentarze dot. pomysłu na swap tego silnika, już przed tobą kilka osób też chciało. SWAPY hond to się skończyły w latach 90 tych. (mówimy o racjonalnym sensownym, opłacalnym działaniu).
            Pomysły tez były i takie:
            Swap Silnika 1.8->2.2

Last edited by rambo7; 05-02-2024, 08:05.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Hmmm faktycznie wydając tyle pieniędzy raczej chciałbym coś o wiele mocniejszego ehhh no macie rację, nie ma co w to brnąć lepiej odłożyć na jakiegoś Type R, człowiek nie zdaje sobie sprawy z pewnych rzeczy jeżeli się nie zagłębi w temacie, ale i tak dzięki za zimny prysznic i miłego dnia/wieczoru życzę

Comment

Working...
              X