Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

K20Z4 Type-R dziwny dźwięk, wycie z silnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• K20Z4 Type-R dziwny dźwięk, wycie z silnika

Cześć, od czasu jak przyszły mrozy z silnika zaczął dobiegać dziwny dźwięk. Brzmi jak wycie starego odkurzacza. Przy dodawaniu gazu jest coraz głośniej. Powyżej 1500rpm mniej słyszać. Nie ma żadnych negatywnych objawów podczas jazdy. Co to może być ? Przesyłam linki do filmów.

Będę wdzięczny za pomoc.

To raczej coś z osprzętu.. może pompa wody. Trzeba zrzucić pasek i sprawdzić czy nastanie cisza.
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
      To raczej coś z osprzętu.. może pompa wody. Trzeba zrzucić pasek i sprawdzić czy nastanie cisza.
      Dziękuję za podpowiedź. Sprawdzę to i dam znać. Czy samemu łatwo zrzucić ten pasek ? Faktycznie może podczas mrozów pompa wody dostała w du...e
      Bo dźwięk naprawdę dziwny czy coś innego to może być ?

Comment

Zamieszczone przez luk_typer Zobacz posta
        Bo dźwięk naprawdę dziwny czy coś innego to może być ?
        Ciężko powiedzieć co to może jeszcze być, bez wstępnej diagnozy, jak to się mówi, od czegoś trzeba zacząć, zazwyczaj takie wyjące dźwięki pochodzą z osprzętu, czasem jakaś rolka, albo koło napędowe czy alternatora, czy pompy.. posłuchaj uchem, z którego miejsca najbardziej to słychać i wtedy będzie już coś wiadomo, jeśli z okolicy paska klinowego, to trzeba go zrzucić, luzując rolkę napinającą i zobaczyć, czy ten dźwięk zniknie, czy nie.. czasem niska temperatura powietrza powoduje, że nagle coś słychać z osprzętu..
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

Przecież to alternator. koniec jego żywota- nie długo się o tym dowiesz jak będzie kontrolka ładowania
          Norma w FN2- Padają jak muchy.
          BTW. trochę zażenowany jestem trwałością osprzętu w tym wozie.

Comment

Zamieszczone przez Lucas.FK2 Zobacz posta
            Przecież to alternator. koniec jego żywota- nie długo się o tym dowiesz jak będzie kontrolka ładowania
            Norma w FN2- Padają jak muchy.
            BTW. trochę zażenowany jestem trwałością osprzętu w tym wozie.
            Też słyszałem o tym, że alternetory szybko padają. Jakby to padła pompa wody to chyba byłby by jeszcze jakieś inne objawy w samochodzie. Dodam jeszcze że parę dni temu wymieniłem akumulator na nowy bo w tych mrozach odpaliłem auto i po czasie przestało grać radio i działać wspomaganie kierownicy. Na drugi dzień wsadziłem nowy aku to przez pierwsze 5km jazdy jeszcze mi wyskakiwały jakieś błędy ale szybko znikały że nawet nie zdążyłem ich odczytać. Teraz nie ma żadnych błędów. Czy alternator najlepiej kupić nowy (jaki polecacie) czy można go jakoś regenerować ?

Comment

Podzielę się informację, że wycie które występowało to był jednak alternator tak jak pisał Lucas.FK2 i też Grzechu. Oddałem do regeneracji i wszystko wróciło do normy. Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Comment

Working...
              X