Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wyższe obroty na biegu jałowym

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wyższe obroty na biegu jałowym

Honda Civic VIII benzyna 1.4 83 km - jestem nowym użytkownikiem owej Hondy. Jak włączam auto (wiadomo że teraz zima) na biegu jałowym mam 1500 obrotów. Z każdą minutą obroty maleją (nie falują). Po kilku minutach mam 800-1000. Czy jest się czym martwić że na starcie jest aż tyle? Czekam na wiosne...zobaczymy jak to bedzie wygladac.
    Last edited by wojnecki; 17-01-2021, 20:10.

Normalna sytuacja

Comment

Zamieszczone przez wojnecki Zobacz posta
      Honda Civic VIII benzyna 1.4 83 km - jestem nowym użytkownikiem owej Hondy. Jak włączam auto (wiadomo że teraz zima) na biegu jałowym mam 1500 obrotów. Z każdą minutą obroty maleją (nie falują). Po kilku minutach mam 800-1000. Czy jest się czym martwić że na starcie jest aż tyle? Czekam na wiosne...zobaczymy jak to bedzie wygladac.
      Silnik jest na ssaniu, obroty maleją wraz ze wzrostem temperatury płynu chłodzącego.
      Wszystko jest oki.
      Za to jest odpowiedzialny też silniczek krokowy jak będzie przybrudzony to obroty mogą zacząć falować.

Comment

jestem nowym użytkownikiem owej Hondy. Jak włączam auto (wiadomo że teraz zima) na biegu jałowym mam 1500 obrotów.
        dodaj że jest -17stC ... bo zima w Polsce to pojęcie dość względne w ostatnich latach.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Lej paliwo i ciesz się jazdą Honda

Comment

Mam podobną sytuacje tylko, że w 1.8 w automacie. Po odpaleniu jest Ok. 2tyś obrotów na Parku, jak wrzucę wsteczny to momentalnie spadają już poniżej tysiąca i jak się rozgrzeje wszystko to trzyma na Parku już 800 obrotów. Mam nadzieje, że też wszystko gra .
            Last edited by Helter_Skelter; 23-01-2021, 11:27.

Comment

Zamieszczone przez Helter_Skelter Zobacz posta
              Mam nadzieje, że też wszystko gra .
              gra, w jak najlepszym porządku.

Zamieszczone przez Helter_Skelter Zobacz posta
              w automacie. (...) jak wrzucę wsteczny to momentalnie spadają już poniżej tysiąca
              wzorowe zachowanie układu napędowego w automacie. Jak chcesz sprawdzić czy potrafi wrócić na 2 tys obr to ponownie wrzuć na [P]. Jak sie podisły obr to gra.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
              X