Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Powietrze o zapachu spalin z korka oleju

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Powietrze o zapachu spalin z korka oleju

Witam
    Od jakiegoś czasu czuć było spaliny przy włączonym nawiewie. Dziś odpaliłem silnik i zacząłem niuchać pod maską. Potem przy zgaszonym silniku otworzyłem korek wlewu oleju (tak bez powodu wsumie, żeby zerknąć). Poczułem zapach spalin (chyba). Potem właczyłem silnik i przy odpalonym sprawdziłem korek i bagnet. strasznie dmucha powietrzem jak na załączonym filmiku. Jakieś sugestie co to może być? Auto mam od 2 tygodni i jeżeli to coś poważnego to będe musiał się chyba próbować dogadać jakoś z poprzednim właścicielem.
    Filmik: https://www.youtube.com/watch?v=EpAFRt87-cU

Zamieszczone przez jendras12 Zobacz posta
    właczyłem silnik i przy odpalonym sprawdziłem korek i bagnet. strasznie dmucha powietrzem jak na załączonym filmiku. Jakieś sugestie co to może być?
    oznacza że silnik pracuje tak jak powinien, czyli bardzo dobrze. Nie dręcz poprzedniego właściciela.
    Zamieszczone przez jendras12 Zobacz posta
    otworzyłem korek wlewu oleju (tak bez powodu wsumie, żeby zerknąć)
    jak się nudzisz to weź go i wypastuj przed zimą, postaraj się nie popsuć samochodu, nie dotykaj takich rzeczy jak nie wiesz co i jak powinno być. Zepsujesz coś takimi "próbami" bez powodu i potem będzie problem.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Poprostu wyczytałem na forum, że jeśli leci powietrzem spod bagnetu to świadczy o zbyt duzych przedmuchach. Silnik też dosyć głośno chodzi i mnie to zaniepokoiło.

Comment

Leci a pulsuje to nie to samo.
        Pozamykaj te korki i dopiero wąchaj. (jw.) nie grzeb w silniku zanim nie poznasz dokładnie jak coś działa.Otwieranie korka akurat jest nieszkodliwe ,ale niektóre pomysły zabijają auta na śmierć.
        Nieszczelności szukaj w wydechu,odmie i EGR-rze.

Comment

Working...
        X