Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki termostat do 1.8

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jaki termostat do 1.8

Witam
    Jak w temacie, jekiej firmy byscie proponowali termostat do ufo d5 1.8pb z 2007

Rzadko się to psuje dlatego ja kupiłem używkę. Jak trafisz na taki który nie ma za dużo kilometrów to powinieneś być zadowolony.

Comment

aby wymieniać termostat w tak młodym aucie, to zazwyczaj musi się coś dziać? w 99,9% przypadków wymiana termostatu dobrego na dobry nic nie daje. Po jakimś czasie od wymiany dobrej części na jakiś chiński zamiennik i braku efektów dowiadujemy się więcej na temat przyczyn, no i przyczyna jak mówię zazwyczaj tkwi gdzie indziej, nie w termostacie.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Termostat można sprawdzić programowo, porównując temperatury przed i za nim. Opis jest TUTAJ.
        Rambo ma rację, nie ma sensu wymieniać jak się nie ma 100% pewności. Ale jak ją masz, to dalej proponuję używkę.

Comment

U siebie niepotrzebnie wymieniłem termostat na Vernet.
          Mogę go polecić ponieważ działa identycznie jak ten który był.

Comment

odswieżając temat: mam w planie dłuższy wyjazd (wakacje), zastanawiam się nad doraźną wymianą termostatu (ma nalatane prawie 300 000 km, samochód rocznik 2006). Myślałem nad Vernet.

Nie wiem czy sugerować sie przebiegiem czy niekoniecznie?
            Nie wiem też czy awaria termostatu to będzie katastrofa czy będzie się jeszcze dało jeździć? Jakie macie doświadczenia?

Comment

Zamieszczone przez Zaskal Zobacz posta
              Nie wiem też czy awaria termostatu to będzie katastrofa czy będzie się jeszcze dało jeździć? Jakie macie doświadczenia?
              Jak trzyma temperaturę w każdych warunkach klimatycznych, to nawet nie myśl o wymianie termostatu.. dopiero jak zobaczysz, że wskazówka temp. płynu chłodzącego, np. zimą nie jest na tym samym poziomie co latem, a latem np. będzie wyżej niż dotychczas, to wówczas będziesz myślał nad wymianą termostatu... tutaj katastrofy żadnej nie będzie, oczywiście oby nie przegrzać silnika, np. gdy termostat nie będzie się otwierał do końca, ale od tego jest ten wskaźnik temp. na desce żeby czasem na niego zerknąć
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
              Coś na temat olejów..

Comment

Working...
              X