Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Świece zapłonowe silnik 1.4 i-VTEC L13Z1 100KM

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Świece zapłonowe silnik 1.4 i-VTEC L13Z1 100KM

Świece zapłanowe w Hondzie Civic 8. generacji
    1.4 i-DSi L13A7 83KM
    NGK: IFR6G11K
    DENSO: SK20PR-L11

1.8 i-VTEC R18A2 140KM
    NGK: IZFR6K11S
    DENSO: SKJ20DR-M11S

Czy mógłby ktoś napisać jakie świecie fabrycznie montowano do Honda Civic VIII 1.4 i-VTEC L13Z1 100KM ?
    Last edited by Grzechu; 15-05-2019, 22:22. Powód: doprecyzowanie tematu wątku

Jakby trochę poszukać to wychodzi na to, że są to NGK IZFR6K13 lub DENSO SKJ20DR-M13

A tutaj można dokładnie sprawdzić.
    Last edited by Grzechu; 15-05-2019, 22:55. Powód: poprawka rodzaju świecy
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

Świece zaplonowe 1.4 i-vtec

Witam, mam pytanie, może i głupie ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji.
      Ile świec jest w silniku 1.4i-vtec? 4 czy 8?

Wiem, że w 1.4 dsi jest 8 swiec, ale nie wiem ile jest w i-vtec.

Comment

w i-vtec są 4 , swoją drogą ciekawe jak sie tam dostać , i z jakim NM dokręcać świece

Comment

korzystamy z wyszukiwarki tematów. Temat przeniosłem.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Też mam z tym problem, niby jakoś ludzie mają dojście bez rozbierania niczego. Chyba że takie małe dłonie mają

Comment

Zamieszczone przez alwow Zobacz posta
              swoją drogą ciekawe jak sie tam dostać , i z jakim NM dokręcać świece
              Najlepiej zdemontować podszybie, świece dokręcamy z siłą 27 Nm.
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
              Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez motoblondi Zobacz posta
                Świece zapłanowe w Hondzie Civic 8. generacji
                1.4 i-DSi L13A7 83KM
                NGK: IFR6G11K
                DENSO: SK20PR-L11

1.8 i-VTEC R18A2 140KM
                NGK: IZFR6K11S
                DENSO: SKJ20DR-M11S
                Mam mniej typowe pytanie.
                Czy świece od 1,8 I od 1,4 są względem siebie zamienne jeśli chodzi o wymiary zewnętrzne ?
                Nie pytam o ich cechy charakterystyczne a tylko i wyłącznie o fizyczne wymiary.

Dlaczego pytam.
                Ostatniego weekendu chciałem wymienić świece w motocyklu (Honda Nc750) w którym silnik jest bezpośrednim "potomkiem" mniejszegi silnika samochodowego.
                Chciałem zainstalować świece z 1,8, bo miałem pod ręką a w czasie porównania bezpośrednio okazało się, że świece z civic 1,8 są njeznacznie dłuższe.

Ogólnie rozmiar gwintu, długość gwintu, klucz jest taki sam, natomiast jedne są około 1mm dłuższe mierząc od krawędzi przylgni do zewnętrznej strony elektrody masowej.
                Zwatpilem, czy mogę te świece zastosować, bo niby to tylko milimetr, ale jednak "za długie" ..
                Nie mogę w sieci znaleźć danych dotyczących interesujacych mnie wymiarów fizycznych świec.

Comment

Świece irydowe

Dzień dobry,
                  Proszę o polecenie świec irydowych.
                  Czy w silniku 1.4 (Ufo VIII 2011r) jest 8 swiec?

I, bo odezwała się "wrodzona cebula", czy kupilibyście świece na Temu?(https://share.temu.com/paYzaByY5wA)
                  Mam kupon 150zl, byłoby dość tanio.

Comment

korzystaj z wyszukiwarki tematów.
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez zadra Zobacz posta
                      Ostatniego weekendu chciałem wymienić świece w motocyklu (Honda Nc750) w którym silnik jest bezpośrednim "potomkiem" mniejszegi silnika samochodowego.
                      Chciałem zainstalować świece z 1,8, bo miałem pod ręką a w czasie porównania bezpośrednio okazało się, że świece z civic 1,8 są njeznacznie dłuższe.

Ogólnie rozmiar gwintu, długość gwintu, klucz jest taki sam, natomiast jedne są około 1mm dłuższe mierząc od krawędzi przylgni do zewnętrznej strony elektrody masowej.
                      Zwatpilem, czy mogę te świece zastosować, bo niby to tylko milimetr, ale jednak "za długie"
                      odpowiadam sobie sam, bo może ktoś ciekawy jest, a może innemu się informacja przyda..
                      Zainstalowanie świec z civic 1,8 nie wpłynęło negatywnie na pracę silnika hondy nc750 pomimo odrobinę różnych wymiarów zewnętrznych.
                      Motocyklem na tych świecach przejechałem już ponad 1000km i nic nie wskazuje na to, żeby miało się coś rozpaść.

Comment

Porównaj ciepłotę świec i przerwę elektrody, na krótką metę nieodpowiednia świeca nie poczyni szkód.

Comment

Zamieszczone przez maciej_mariusz Zobacz posta
                          Porównaj ciepłotę świec i przerwę elektrody, na krótką metę nieodpowiednia świeca nie poczyni szkód.
                          Są kompatybilne, jednak jak we wcześniejszych moich postach- jest różnica w wymiarach zewnętrznych mimo identycznych wymiarów gwintu, czy długości całej świecy podawanej w tabelach.

Comment

Working...
                          X